— Sannsynligheten er iallfall stor for at vi kommer hjem for godt, sier Kalvenes etter det han beskriver som to fantastiske år i skotsk toppfotball.

31-åringen sliter for øyeblikket med en strekk i et leddbånd i kneet, men regner med at skaden skal være leget i juni. Kalvenes er sin egen herre når kontrakten med Dundee United går ut 31. mai. Når han kan være spilleklar, avhenger av om han tegner proff- eller amatørkontrakt med en eventuell ny klubb.

Hans tidligere klubb, Åsane, er den som så langt har vært ivrigst etter å sikre seg Kalvenes' tjenester. Åsane har tilbudt å skaffe ham jobb hvis han signerer for dem.

— Det er selvsagt positivt, sier Kalvenes, som har utdannelse fra BI, Høgskulen i Sogn og Fjordane og Polyteknisk høyskole.

— En nokså åpen utdannelse som gir muligheter innenfor blant annet personalledelse, organisasjonsutvikling og kompetanseutvikling.

Christian Kalvenes regner med at Brann har god nok dekning på venstrebackplass. Han ser ikke for seg at de kommer til å melde seg på i kampen om hans underskrift. Løv-Ham kan være en aktuell klubb, men han har så langt ikke snakket med 1. divisjonstreerne.

Småbarnsfaren gleder seg til å komme tilbake til Norge, til venner og familie, fjord og fjell. Men døren til utlandet er ikke helt lukket.

— Sommeren vil vise om det blir med de to årene i Skottland. Men tilbudet skal være veldig godt, både sportslig og økonomisk, for at jeg skal ta med meg familien og dra ut igjen, understreker Kalvenes.

Han var på supportermiddag med fansen søndag og fikk inntrykk av at de hadde satt pris på hans bidrag. I dag stikker han innom treningen og sier takk for seg til lagkameratene, før han setter seg på flyet hjem til Bergen.

TROLIG HJEM FOR Å BLI: Christian Kalvenes har ikke lukket døren helt til utlandet, men sannsynligheten taler for at han blir værende i Bergen når han i dag kommer hjem etter to år i Skottland.