Det er nesten for godt til å være sant, været den siste tiden. Vi kunne selvsagt vært sure og fokusert på de høye strømregningene, men hvem vil vel være sur i sånt vær.

— Det er utrolig kaldt - I natt var det minus 5,9 grader på Florida. På Flesland var det minus 7,5 grader i natt. Det er kaldt, men ingen rekord. Frem til 14. mars har gjennomsnittstemperaturen i Bergen vært minus 1,3 grader. Det er utrolig kaldt til mars å være, vakthavende meteorolog Roar Teigen i Storm Weather Center til bt.no.

Kulderekorden for mars i Bergen, ble satt i 2001, da ble det målt - 11,3 minusgrader på Florida. I 1888 ble det målt minus 12 grader i mars i Bergen, men det var ved en annen målestasjon.

Sol, sol og mere sol -I dag er det flott, i morgen blir det flott og det blir fint på fredag. Litt varnere på dagtid, men fortsatt kaldt om natten. Det blir gradvis varmere og på fredag blir det kanskje opp til åtte grader midt på dagen, sier Teigen.

— Og så er det slutt på finværet?

Nei, fra helgen blir det kaldere og vi får nordlig vind, men det blir fortsatt opplett og fint vær. Også neste uke ser det ut å bli nordavind og kaldt. Stort sett oppholdsvær og mye sol, men det kan komme enkelte snøbyger, sier meteorologen.

Pytt sann, det tåler vi, tenker nå vi.

Sjekk været på våre webkamera!

FRISTER DET? Kaldt, men vakkert i Eikedalen i dag. Sjekk været på våre webkamera.
VÅGEN I DAG