JON TUFTO jon.tufto@bergens-tidende.noFaktisk var natten til mandag en av de kaldeste i Bergen siden målingene begynte på midten av 1800-tallet, uavhengig av måned.— Syvende kaldeste noensinne. Den absolutt kaldeste natten var i 1987, med 16,3 minusgrader her på Florida, sier statsmeteorolog Steinar Skare ved Vervarslinga på Vestlandet.Kulden fortsetter trolig til slutten av onsdagen, tror han.- Tirsdag blir det tilskyende, men trolig ikke noe nedbør, og temperaturen kommer neppe over fem minusgrader. Natt til onsdag kan vi komme opp i null grader, men det er noe usikkert, sier Skare.

Hvor er det kaldest i byen? Alle bergensere vet at noen deler av byen er kaldere enn andre. Men hva er det kaldeste stedet? Hva viser gradestokken hjemme hos deg? Delta i debatten! Snakker vi for mye om været? Går det deg på nervene at alle snakker om været, eller synes du det bare er koselig med en liten værprat? Stem her! Noe å gjøre inne? Hva skal vi ta oss til, alle vi som er for pysete til å gå ut i kulden? Hva gjør du når du skal kose deg innendørs? Har du noen gode tips? Del dem med BT-leserne!

Les også: Kulda skapar vasskriseLærdal utan vatn mandag ettermiddagNy norsk strømrekord mandag morgen Snøstorm i Nord-Europa

Tips: Hvis du synes det er kaldt i Bergen, kan du tenke deg hvordan det er i innlandet. Sjekk vær- og føreforhold på Finse, i Eikedalen og mange andre steder på Vestlandet ved hjelp av BTs webkameraer!