Natt til i går våknet bergenserne opp til en snødekket by. Det fortsatte med noen våte byger utover dagen i går, men det er ingen at det er grunn til å lete frem skiene igjen. Den god nyheten er at været stort sett skal bli pent.

— Vi venter litt lavere temperatur noen dager i Bergen. Om nettene ned mot fire-fem minus grader, mens dagtemperaturen blir rundt null. Det gjør at det lille snødekket kan ligge en stund, uten at det akkurat blir skiføre, sier Berit Hagen ved Værvarslingen på Vestlandet, Meteorologisk institutt.

Tørt og fint

Selv om vinteren igjen er på visitt, vil det ifølge Hagen ikke komme snø frem mot onsdag.

— Det har falt mest nedbør i ytre strøk, i kystområdene. Og i de nærmeste dagene er det ikke ventet noe nedbør.

Etter onsdag er værutsiktene noe mer usikre.

— Det er antydning til at det blir mildere igjen frem mot helgen. November er jo en måned der vi får overgang fra høst til vinter, sier Berit Hagen og minner om at været er ganske normalt akkurat nå.

Snø på fjellet

Snøen kan bli liggende noen dager. Men du må i høyfjellet for å gå på ski. Ifølge skiinfo.no lar skiføret og sesongåpningen fortsatt vente på seg i de fleste og mest kjente skistedene.

I Myrkdalen er det 60 centimeter på toppen, men for lite i bunnen av bakken.

På Geilo er det gode langrennsforhold med, løs og kornet snø. Men bare 3 av 26 langrennsløyper er åpne, ifølge skiinfo.no.