• Vi tåler en lungebetennelse etter å ha fått kjøpt en rimelig tomt, gliser Ronald Simonsen.

Nesten tre døgn skal han tilbringe utenfor Bergen Tomteselskaps lokaler for å sikre seg en av åtte tomter som legges ut for salg torsdag klokken 8.

Tirsdag ettermiddag sitter det folk i tre av de fem fluktstolene som står oppstilt utenfor Bergen Tomteselskaps lokaler. De to siste køsitterne er en snartur i hver sin bil for å varme seg. Kvikksølvet viser omtrent null grader. De ventende er godt kledd, men innrømmer at det var kaldt om morgenen. I løpet av dagen har solen varmet, og humøret er på topp.

Eneboligtomter i Hylkjeviken boligfelt har en fast pris på 365.000-420.000 kroner og er om lag et mål store. De blir solgt etter førstemann til møllen-prinsippet.

— Sparer en årslønn

— Dette er en investering for livet. Tomtene er fine og rimelige, og de er verdt å vente på, sier Kristine Skaar.

Sammen med samboeren Gøran Nordkvist satte hun seg i kø mandag klokken 22.

— Vi skulle bare opp og se, men så oppdaget vi at det allerede var to andre par der. Da var det bare å skaffe barnevakt og hundevakt, smiler hun.

Ronald Simonsen og samboeren Monica Hestdal møtte opp mandag klokken 17.

— Vi sparer en årslønn på tre dager, så vi må kunne ofre et par feriedager på dette. Tomten er verdt det dersom vi får en liten lungebetennelse i etterkant, smiler Simonsen.

- Fortjener en tomt

— Jeg er mektig imponert, sier administrerende direktør i Bergen Tomteselskap, Asbjørn Algrøy.

De åtte tomtene som er i markedet nå, er «rester» etter at selskapet la 56 tomter ut for salg i fjor høst. De andre 48 er solgt til høyere pris i budrunde.

— Vi har prøvd denne salgsmetoden tre-fire ganger før, og vet at den fungerer. Men vi hadde ikke regnet med at noen kom til å stille seg i kø så lenge på forhånd. Dette er rekord i tidlig oppmøte, smiler Algrøy.