• Vi skal bake cookies så det står etter, det ska'kje stå på oss, sier Line Heggelund og Sissel Nilsen. De vil sette i gang en kronerulling for Arboretet, ved hjelp av småkaker.

Søndagsturen til Line Heggelund og Sissel Nilsen denne helgen ble ikke helt som andre søndagsturer. De to gode naboene på Milde hadde lest i BT om krisestemningen på Arboretet etter kommunens kraftige budsjettkutt, og var fortvilet over at blomsterprakten i nabolaget kan forfalle.

— Vi ble litt hissige, rett og slett. Stedet er så flott og viktig for veldig mange. Skoler, institusjoner, rullestolbrukere, folk med barnevogn ... mange pakker piknikkurven og er der hele dagen.

— Så gikk vi vår vanlige tur i det fine været, og satte oss på en tue for å tenke. Det måtte jo være noe vi kunne gjøre for å hjelpe, sier Line. En Aksjon Arboretet.

— Der kom vi til at mange bekker små gjør en stor å, fortsetter Sissel.

For en måned siden åpnet damene et lite bakeri i Mildeveien, der de selger hjemmelagde småkaker. På tenketuen kom de frem til at de vil gi fem prosent av kakesalget til Arboretet.

Sånn som «Statsraaden»

Småkakeplanen begynte å rulle, for å si det sånn.

— Vi har allerede kontaktet flere store bedrifter i lokalområdet, og mange er positive, sier damene.

Og det er ikke smuler de har planer om å samle inn. Bergen kommune har tidligere bidratt med 356.000 kroner årlig til Arboretet, og det mener damene de skal klare å få inn.

— Det er ikke umulig. Kanskje kan vi ha en månedlig kakelevering til bedriftene, for eksempel. Vi vil ikke forlange mye fra hver, derfor må mange stille opp, oppfordrer Line.

Sissel og Line legger ikke skjul på at det vil ramme deres egen bedrift dersom Arboretet forringes. Suksessen med Spleisebrødet, der salget av hvert brød gir en krone til «Statsraad Lehmkuhl», har inspirert til aksjonsideen.

— Vi har vært inne på Statsraadens hjemmeside for å sjekke ut opplegget. Der står sponsorene til seilskipet oppført, og det hadde jo gått an å gjøre noe liknende her også, foreslår Line.

— Vi må rett og slett la det gå sport i å støtte Arboretet, sier Sissel.

— Vi har også tenkt på en utlodning med trekning i sommer.

Direktøren positiv

Per Harald Salvesen, direktør ved Arboretet, synes initiativet og støtten er gledelig.

— Vi setter stor pris på et slikt lokalt engasjement. Jeg fikk nylig brevet fra bakeriet, og har ikke fått anledning til å svare ennå. Men vi vil absolutt se nærmere på denne ideen, og jeg vil ta saken opp med de impliserte, sier Salvesen.

— Vi skal bake cookies så det står etter, det ska'kje stå på oss, lover Line og Sissel.

Så gjenstår det å se om kakesalget kommer til å blomstre.

ENGASJERT: Line Heggelund (t.v.) og Sissel Nilsen bor på Milde og er flittige brukere av Arboretet. Nylig åpnet de to gode naboene et lite småkakebakeri i Mildeveien, og har bestemt seg for at deler av salget skal gå til videre drift av Arboretet. Mats (8 1/2) og Sofie (7 1/2) er også opptatt av at Arboretet blir bevart i fremtiden.<p/>FOTO: BJØRN ERIK LARSEN