Med båten sin ville naboen jage bort den kvinnelige turisten. Etter å ha fulgt kajakken en stund og passert tett inntil flere ganger, skal han til slutt ha rent på kajakken.

Kvinnen klarte å holde seg over vannet ved hjelp av padleåren.

– Situasjonen var kritisk, og risikoen for fare var overhengende. Hun fikk seg en psykisk trøkk, sier lensmann i Kvinnherad, Sigurd Børve.

Episoden skjedde søndag i 17-tiden.

Ikke på talefot Kajakkpadleren ble jaget med en lettbåt med påhengsmotor. Hun risikerte både å bli skadet i sammenstøtet med båten og propellen.

Til alt hell slapp kvinnen unna uten fysiske skader.

– Man kan selv forestille seg hvordan det er å sitte i en trang kajakk i en slik situasjon, sier Børve.

Hendelsen har sin bakgrunn i en over 30 år gammel strid mellom to brødre. De to har ikke vært på talefot etter at faren deres døde på 70-tallet.

Kvinnen, som ferierer sammen med flere andre tyske turister, leier båtplass ved et næringsbygg en av brødrene eier.

Den andre broren mener plassen ikke kan brukes til utleieformål. Han eier grunnen. Brødrene har møttes i retten flere ganger, og politiet har vært innblandet også tidligere.

– De to naboene har anmeldt hverandre tidligere, og det har vært konflikter mellom dem om blant annet trakassering, sier lensmannen.

Preget offer BT var i går i kontakt med den tyske kvinnen. Hun var preget av hendelsen, og ønsket ikke å snakke om den.

De tyske turistene har feriert på plassen i flere år. De har brukt nærheten til sjøen til både padling, bading og annet sjøliv.

Den 65 år gamle båtføreren er nå siktet for legemsbeskadigelse. Mannen ble pågrepet av politiet, men ble raskt løslatt. Våpnene hans er beslaglagt.

Båtføreren sier han aldri kom borti kvinnens kajakk.

– Jeg hadde til hensikt å være litt nærgående. Men det var ingen fysisk kontakt mellom båtene. Jeg var en halv meter unna på det nærmeste, sier han.

Dokumenterte selv jakten 65-åringen sier at han ville statuere et eksempel.

– De har ingenting på sjøen å gjøre. Det er en rettskraftig dom som sier at plassen ikke kan brukes til utleie. De ligger der ulovlig, sier 65-åringen.

– Hvorfor ble den tyske kvinnen brakt inn i en strid mellom deg og din bror?

– Jeg så ikke noen dramatikk i dette. Kvinnen kom ikke fysisk til skade, sier mannen.

Han sier likevel at han tar siktelsen mot seg alvorlig. Han sørget også for å ta bilder i det han ifølge seg selv passerte kajakken.

– Det gjorde jeg for å ha dokumentasjon på at jeg ikke kjørte på henne. Jeg venter i spenning på å få de fremkalt, sier båtføreren.

BT fikk i går ikke kontakt med båtførerens bror.