Sjøforsvarets minekontrollfartøy KNM Tyr ankom Hjeltefjorden i går ettermiddag, for å iverksette søk etter havaristen ved hjelp av miniubåt. Idet den lille, gule ubåten traff vannflaten, ble det klart at fjernstyringen ikke fungerte.

— Vi var faktisk på vei til Bergen for å få skiftet kabelen da vi fikk melding om forliset. Beklageligvis er bruddet i kabelen så alvorlig at vi ikke er i stand til å manøvrere ubåten, forklarte kaptein Hans-Petter Baade, da Bergens Tidende var om bord i fartøyet i går ettermiddag.

KNM Tyr er et minekontrollfartøy, som hovedsakelig tar seg av undervannsoperasjoner for Sjøforsvaret. Ved flere anledninger har fartøyet stilt sin avanserte, fjernstyrte miniubåt til disposisjon ved leteaksjoner. Etter gårsdagens kabelbrudd, vil båten neppe være klar for innsats før om et par uker. Til gjengjeld vil rekkevidden for miniubåten utvides fra 700 meter til 1100 meter.

Politiet håper nå å få tak i en annen miniubåt, som kan settes inn i søket.

— Vi jobber med å kartlegge og opprette kontakt med private firmaer, som kan ha slike miniubåter. Foreløpig har vi ikke fått tak i noen, opplyste lensmann Odd Dale på Askøy i går kveld.

Miniubåten er trolig ikke på plass før fredag.