Marina Vevle (13) trodde aldri hun skulle få danse NM i flerdans på hjemmebane i Haukelandshallen i går. Etter å ha danset i tre år sluttet partneren hennes for kort tid siden.

— Jeg ble veldig lei meg. Det er veldig vanskelig å få en ny dansepartner, dersom du er jente, sier 13-åringen fra Hill Sportsdansere.

Selv om selskapsdans har fått et lite oppsving og mye oppmerksomhet med «Skal vi danse» på TV 2, uteblir guttene når det kommer til rekruttering i de yngre klassene. Det er rett og slett for få gutter i forhold til jenter som begynner å danse.

Trengte flink partner

Men i vår flyttet Justinas Palekas (11) fra Litauen til Bergen. Foreldrene hans ringte Jane Vestøl på Hildemors Dansesenter. De hadde en sønn som er danser, men han trengte en flink partner.

Dermed var det gjort. For en måned siden begynte Marina og Justinas å danse sammen.

— Justinas har danset siden han var seks år. Han var heldig som fikk Marina til partner, det er ikke lett å finne en på hennes nivå, sier pappa Mindaugas Palekas. Han jobber som snekker i et større firma i Bergen. Konen Loreta som renholdsarbeider. I Hill Sportsdansere har sønnen Justinas funnet seg godt til rette.

— Sport er en veldig fin integreringsarena og den beste måten for barn å lære det norske språket på, sier pappa Palekas.

Det unge danseparet blir nok bedre og bedre, etter hvert som språket sitter. Men noe stort problem er ikke språkbarrieren. De kommuniserer jo gjennom dansen.

Første konkurranse

I går konkurrerte Marina og Justinas sammen for første gang, og de imponerte i Haukelandshallen. De var det eneste paret i sin juniorklasse og deltok derfor også i en klasse over. Men selv i møtet med eldre dansepar markerte de seg.

— Målet mitt er å vinne Blackpool Dance Festival en gang, sier Marina Vevle.

Det er den største konkurransen av dem alle.

Hun er et trinn nærmere drømmen.