Fem dager etter navnekonkurransen for brannvesenets nye mini-brannbil ble annonsert, fortsetter forslagene å strømme inn til bt.no. Etter et døgns vurdering, er nå juryen klar til å presentere sine foreløpige favoritter.

Diskusjonen har tidvis vært opphetet, men de tre jurymedlemmene har nå snevret seg inn til ti finalister (se boksen til høyre).

Ordfører Trude Drevland opplyser at hun har fått sine favoritter kvalitetssikret av kyndige erkebergensere.

— Jeg har prøvd å tenke så bergensk jeg kan, og fant til slutt frem de jeg likte best. Deretter sjekket jeg med de mest erkebergenske menneskene jeg kjenner i kommunen, og de ga gode tilbakemeldinger. Dette lover godt, sier Drevland.

Vil heise ordføreren til værs

Juryen har allerede bestemt seg for navnet. Til høyre i artikkelen kan du stemme på din favoritt blant de ti finalistene - så vil tiden vise om juryens dom avviker fra folkets mening.

På brannstasjonen har Johnny Breivik planlagt dåpen ned til den minste detalj. Brannsjefen har allerede sett seg ut en til å gjennomføre selve dåpen.

— Vi har lyst til å heise ordføreren opp i en kurv, slik at hun kan døpe bilen med en skikkelig brannslange. Vi satser på at hun er sporty nok til det, ler Breivik.

Minutter senere får bt.no bekreftelsen Breivik håpet på.

— Jeg gleder meg, sier Drevland.

Stusset over trønder

Jurymedlem Lotte Schønfelder har fulgt nettdebatten nøye, og stusset lenge ved en del av forslagene som kom inn.

— Ta «Mini Jakobsen», for eksempel. Det ville tatt seg ut om vi skulle oppkalt denne nye bergenseren etter en som har spilt på Rosenborg, flirer Schønfelder.

Bergenseksperten har tatt for seg de ti finalistene, og er klokkeklar på hvilken hun mener det ikke bør bli.

— Jeg synes ikke personnavn passer seg i denne sammenhengen. Finnemann for eksempel, det går bare ikke, sier Schønfelder bestemt.

Hvilket navn Schønfelder og de andre i juryen liker best vil bli presentert i tirsdagens BT. I melllomtiden kan du stemme på din favoritt.

SMAL: Trange smau er ikke lenger noen hindring for denne karen.
ØRJAN DEISZ