Ja, da var årets Juniorkurs i Bilcross over.

Hvert år blir man like imponert over gleden ved å få komme på et sånt kurs i Bergen

Det var 12 deltagere som stilte spent på teorikurs.

På årets kurs var det 5 jenter og 7 gutter. Flott at det blir flere jenter som gir seg ut i denne sporten.

Tydeligvis var det mer spennende å lese Bilcrossreglement enn skolelekser. Kursleder har en mye enklere jobb med å undervise på dette kurset enn lærerne har på skolen. Sitte stille i 4 timer en fredagskveld med teori og påfølgende prøve kan ta pusten fra enhver ungdom, og atpåtil foresatte tilstede like lenge.

Så kommer dagen med høydepunktet:

Lørdag morgen møter de på banen med bil og kjøreutstyr. Ingen sure miner for å stå tidlig opp en fridag fra skolen.

Alt tar tid på en sånn dag. Papirer skal skrives og sjekkes, biler skal på teknisk. Sikkerhet repeteres, og repeteres. Seler strammes, sjokkert hver og en på hvor stramt det skal sitte.

Noen har ikke løst en clutch før, andre har tyvtrent litt. Det er fasinerende å se hvor fort det går å lære disse ungdommene fra 14-17 hvordan de skal håndtere en bil på banen, all kommunikasjon skal foregå via flagg på en bane.

Reglene fra kvelden før skal utføres i praksis sammen med alle de andre og en mengde skuelystne !

Og det viser seg fort at de har lært teorien så bra at det er ikke noe problem å sette dette ut i livet.

For kurslederen er det en god følelse å se at det som er formidlet er blitt mottatt og utført så kjapt og så godt.

Men det er ingen som klager når det endelig blir klart for kjøring, 3-4 timer i et strekk, kun avbrutt av bilen som koker, eller at clutchen lukter. De svetter og er nesten like varm som bilen, men er klar for å kjøre mer, og enda mer.

Dette er en idrett som har så lang rekkevidde, men som ikke klarer å mette interessen i praksis. Denne gangen ble det ihvertfall 12 lykkelige elever som gikk gjennom, og like mange lykkelige foresatte som tok del i det praktiske på banen.

Kurslederen er smilende sliten og fornøyd etter en slik helg, glad for å kunne gi denne kunnskapen ut til dem som har muligheten til å gå inn i Motorsporten med ungdommelig giv , yr av glede.

Det skal bli gøy å se disse unge gjennom sesongen. De som fyller 16 dette året kan kjøre løp for første gang 18. april på Eikås Motorsenter.

Det skal bli gøy å se disse unge gjennom sesongen. De som fyller 16 dette året kan kjøre løp for første gang 18. april på Eikås Motorsenter.