Fisketorget rundt klokken 03.30, natt til lørdag. Student Arnt-Wilhelm Milde (31) fra Hellevik i Fjaler har vært en tur på byen. Han er beruset, og har akkurat kjøpt seg fish and chips til nattmat. En mann kommer bort til ham og spør hvor han skal. Til Nattland studentby, svarer Milde. Mannen sier han skal samme vei, og tilbyr Milde å sitte på. Milde setter seg foran i bilen. I baksetet sitter det en annen mann.

— Jeg oppfattet det ikke som at jeg skulle betale for turen. Men etter hvert begynte sjåføren å snakke om penger. Han sa han skulle ha 300 kroner for turen. Med vanlig drosje koster det bare rundt 200 kroner. Vi begynte å krangle om prisen. Jeg tok opp lommeboken for å betale det jeg mente turen skulle koste, sier Milde.

_**Les også:

Politifrie soner**_

Kul som en tennisball

Så skjedde dette, ifølge Milde:

Plutselig vrenger mannen bilen inn på parkeringsplassen ved Rema 1000 i Nattlandsveien. Milde går ut av bilen, og ber sjåføren om «å dra til helvete». Sjåføren kommer etter. Milde blir lagt i bakken.

— Det gikk så fort. Det kan ha vært han i baksetet som la meg i bakken. Jeg fikk noen saftige spark i bakhodet og i kroppen. De tok alle pengene, men lot lommeboken ligge igjen. Jeg hadde 5000 kroner med meg da jeg dro på byen. Jeg hadde vel 4500 kroner igjen.

Milde ringte så til politiet, og ba dem etterlyse en hvit Mitsubishi. Han fikk ikke tatt nummeret på bilen.

— Ifølge anropsloggen på telefonen ringte jeg politiet klokken 03.47. Jeg ble sittende omtåket på parkeringsplassen. Politiet kom etter fem minutter eller noe sånt. De skal ha ros for at de kom så hurtig, sier Milde.

Politiet tilkalte ambulanse, og Milde måtte tilbringe natten på legevakten.

— Jeg har en kul så stor som en tennisball i bakhodet, og har hatt hodepine hele helgen, sier Milde.

_**Les mer:

Gir blaffen i piratsjåfører**_

Tar pirattaxi innimellom

Milde sier han hadde tatt ut 5000 kroner for å betale depositumet til boligen på Nattland studentby.

— Men så ville de jeg skulle betale med kort. Derfor hadde jeg så mye kontanter på meg. Ranerne må ha sett pengene da jeg tok opp lommeboken i taxien. Begge to var utlendinger. Etter at jeg hadde tatt opp lommeboken, snakket de masse sammen på et språk jeg ikke forsto, før de vrengte bilen inn på parkeringsplassen, sier Milde.

Han sier han ikke pleier å ta pirattaxi.

  • Men hvis drosjekøen er lang, og muligheten byr seg, gjør jeg det, sier studenten.

Det har ikke lyktes BT å finne ut om politiet har oppklart saken.

  • Dere må snakke med noen i vold- og sedelighetsavdelingen. Ring tilbake i morgen, sa operasjonsleder Asbjørn Andersen i går kveld.

I går skrev BT at det er fritt frem for pirattaxisjåfører i Bergen.

— Politiet har ikke kapasitet til jobbe med piratsaker, uttalte Bjørn O. Johnsen, leder av avsnittet som etterforsker pirattaxisaker.

Daglig leder i Norges Taxi Bergen As, Jan Tennfjord, sa at de har klare indikasjoner på at piratvirksomheten er organisert, og at den aldri har vært verre enn nå.