Tekstilkunstner Gro Aakenes Sævig er utdannet cand.mag med fagene kunst og håndverk, kunsthistorie og norsk fra hhv Høgskolen og Universitetet i Bergen. I tillegg har hun i fem perioder vært hospitant i tekstil på Kunsthøgskolen i Bergen. Hun har deltatt på en rekke utstillinger rundt om i Sør-Norge og har hatt flere utsmykningsoppdrag for Bergen kommune, bl.a. i Rådhuset og Manufakturhuset, for Kirkevergen i Bergen, Kristiansund kirke, Bergen politikammer og Helse Bergen.

Mange vil kjenne Gro fra hennes gensere, skjerf, singleter og omslagsskjørt i ull, bomull og velour påført spennende mønstre – ofte geometriske — og av og til med tekst. På denne utstillingen vil hun presentere bilder inspirert av bl.a. gamle familiefoto.

Et fotografi gir grunnlag for refleksjon og spørsmål omkring det levde liv til de som er avbildet. Tiden stopper et øyeblikk og vi ser et utsnitt, en puslebit eller et fragment av historien. Den samme ide om fragmenter bruker hun når hun setter foto inn i sin lek med geometriske former i bildene.

Bildene er trykket på ull og viscose. Hun bruker en utbrenningsteknikk med kontrollert trykking av hull i ullen. I hullene kommer det frem blank viscose. Både ullmaterialet og viscosen blir påført farge og mønster med svamp, pensel og silketrykk.

Gullsmed Sigfrid Sannes er utdannet gullsmed fra Bergen Yrkesskole og praksis fra Pers Gullsmedservice på Askøy. Hun har etablert eget gullsmedverksted i Bergen og i senere år tatt flere malekurs hos billedkunstner Gerd Frantzen, samt Colorit advance kurs og Fattekurs i regi av Norges gullsmedforbund. Også hun har deltatt på en rekke utstillinger i Sør-Norge og vært representert på utstilling i Nordens Hus i Reykjavik på Island.

I sitt arbeid liker hun å bruke symboler og er inspirert av folkeeventyr fra hele verden. Hun sier selv at smykkene hun lager er romantiske, fargerike og lekne, som et fragement ”fra en svunnen tid”. Materialene er i sølv og gull, ofte med innslag et keramisk materiale Colorit (komposit). Smykkestener utgjør også et viktig element i hennes smykker; de varierer både i størrelse, form og etterbehandling, fra grove til finslipte fasetter.

Utstillingen blir stående fra 15. november til 23. desember 2008.

Velkommen til utstilling i Galleri OZ!

Invitasjon til juleutstillingen.