Både politi, helsepersonell og brannfolk ilte til da et vaktselskap varslet om brann på en hybel i Nattlandsveien i Bergen mandag kveld.

— Det var brann i juledekorasjon. En beboer, som møtte oss utenfor, hadde slukket selv, sier vaktkommandør Jan Henning Fossedal ved 110-sentralen i Hordaland.

Huseier: Gikk heldigvis bra

Det var huseier Arne Natland som slukket brannen. Han løp inn i naboleiligheten da han hørte at alarmen gikk, og tømte et pulverapparat mot flammene.

ADVARER: Ikke sett juledekorasjon oppå ovnen, melder Bergen brannvesen på Instagram.
Bergen brannvesen

— Jeg er glad for at det gikk bra denne gangen. Leieboeren min har det også bra, men vi er nok litt i sjokk begge to, sier Natland.

Brigadeleder Kjell Hegdal i Bergen brannvesen sier til BT at brannen oppsto da et stearinlys smeltet. Så tok det fyr i julepynten.

— Generelt vet vi at julepynt kan være svært brennbart. Det er noe folk der ute må være oppmerksomme på. I tillegg vil vi oppfordre alle til å skru av elektrisk julepynt om natten, sier han.

Mye røyk

Brannvesenet kunne konstatere at brannen var under kontroll klokken 18.14. Det var syv minutter etter den første meldingen.

— Det blir litt etterarbeid. Vi må lufte ut, det var en del røyk, sier vaktkommandør Fossedal.