Det viser beregninger som det svenske konsulentselskapet Sweco har gjort nå i adventstiden. Hvis julenissen skal klare å dekke hele verden i løpet av julaften og 1. juledag, må han planlegge ruten veldig nøye. Å begynne på Nordpolen vil være håpløst, mener Sweco. Han bør heller begynne i Kirgisistan.

– Vi har beregnet at det i snitt bor 48 mennesker per kvadratkilometer på jordkloden, og dermed er det i snitt 20 meter mellom hvert hjem. Hvis julenissen begynner i Kirgisistan og reiser mot Jordens rotasjon, vil han ha 48 timer på seg, sier Anders Larsson i Sweco.

Pipekravling Hvis alle barn i hele verden skal få en gave fra julenissen, må han kravle ned gjennom i alt 2,5 milliarder piper. Så må han legge presangene under juletreet, smake litt på julegrøten og komme seg opp igjen til sleden.

– Til dette har han 34 mikrosekunder på seg, sier Larsson.

Resten av tiden går til reisen mellom hustakene, og hvis julenissen skal nå gjennom ruten i tide, må reinsdyrene hans holde en fart på 5800 kilometer i timen, opplyser Sweco.

Men med slike hastigheter vil luftmotstanden være så stor at sleden går opp i flammer og blir tilintetgjort i løpet av 4,26 millisekunder.

Tror du på julenissen ? Si din mening!

STRESSENDE JOBB: Skal julenissen nå alle, har han 34 mikrosekunder å bruke per husstand.