Gavmildebergensere strømmer til Espira Ulsetskogen barnehage etter at BT fortalte at noen hadde stjålet juletrelysene deres.

Julestemningen er med andre ord kommet for fullt til byen.

En er kommetfra Europris med oppblåsbare juledyr, mens Skeider og Mek-Wergeland har tilbudt demjuletrelys.

JULEN ER REDDET: Espira Ulsetskogen barnehage har fått plastjuletre og annen julepynt fra Europris. I tillegg har de flere tilbud om nye juletrelys.
privat

— Det er baretil å plukke ut lys på vår regning. Jeg har selv en kone som jobber ibarnehage, og jeg vet hvor lei seg barna kan bli av slikt som dette. Nå kan viforhåpentligvis glede dem, sier Ketil Kristoffersen, innkjøpssjef hosMek-kjeden. Han er altsåikke den eneste som har ønsket å hjelpe.

— Dette errett og slett veldig hyggelig. Det er jo helt fantastisk at så mange vil stilleopp. Dette blir kjekt for barna, sier Sætre.

Hun humrergodt av de oppblåsbare figurene de har fått.

— Det erskikkelig amerikansk opplegg, ler hun.

GLADE: Både små og store i Espira Ulsetskogen barnehage er glade. Styrer Kirsten B. Sætre synes det er veldig hyggelig at folk vil hjelpe. Det tyder på god juleånd.
privat

Ble stjålet

  1. desember var det julefest i Espira Ulsetskogen barnehage. Hvert eneste år har de nissefest den første dagen i julemåneden, der de tenner lys i juletreet, synger og spiser julegrøt.

Da barn og voksne kom til barnehagen tirsdag var det ikke lys på lysene i juletreet. Da de gikk nærmere så de at lysene var helt borte. Stjålet.

— Dette er jo litt dumt og trist, sier styrer Kirsten B.Sætre.

Barna har selvsagt spekulert litt i hva som har skjedd. En teori er at det kanskje er Julenissen som har lånt dem til en nissefest. Og det er helt greit, bare han kommer tilbake med dem.

— Andre tror at det må ha vært en tyv, en ekte en, sier Sætre.

Noen lurer på om det kanskje er en tyv som har vært sulten, og derfor spist julelysene, mens et av barna lurer på om det kan være en voksen som ikke får ordne juletreet hjemme, og som derfor har tatt lysene for å lage sitt eget.

Noen som angrer?

Sætre tror at de nå må ut og kjøpe nye lys, men det kan jo hende at det finnes en angrende synder der ute?

— Kanskje kommer tyven tilbake? Det er lov å komme på natten og sette dem opp igjen, vi skal ikke si noe på det, sier barnehagestyreren.

De aller fleste gjør sitt beste for å være snill i disse juletider, for Julenissen har kontroll; «Han vet om alle slemme og ingen lurer han. Han vet om du er riktig snill, så vær snill så godt du kan.»