Hva mener du om trefellingen? Si din mening!

Så ble de spurt om de ville bevare treet eller ikke. Rundspørringen avslørte at naboene ikke er enige. Likevel bestemte Selvik & co seg for å la treet stå.

Den store mobilkranen måtte dermed forlate Mårdalen med uforrettet sak. I formiddag drar fylkeskommunen videre til Lysekloster for å finne et nytt tre til skottene.

— Vi kan ikke gjøre folk syke og deprimerte. Vi må ta menneskelige hensyn, sier Espen Selvik til bt.no.

Mange ringte

Telefonen har ikke stått stille hos Edith Kalve (82) etter at BT omtalte julegranen som skal hogges utenfor blokken hennes. I dag går den i bakken.

— Jeg har fått masse telefoner, og alle har vært positive, sier Edith Kalve.

Etter at hun og nabo Clara Hatlem (92) sto frem i BT i går, har debatten gått heftig på nettsidene til Bergens Tidende. Mange reagerte på at den 32 år gamle og staselige granen i Mårdalen skulle felles for å sendes til Edinburgh som juletre.

Det ble i går snakket om en aksjon mot hoggingen mandag morgen. Edith Kalve sa i går at hun ikke var sikker på om hun orket.

— Jeg vil ikke lage noe bråk. Noen snakket om å ta en tau rundt treet, men det er ikke noe for eldre folk, sa hun.

Fylkesvaraordfører Tom Christer Nilsen sa til BT i går at fylkeskommunen selvsagt er villig til å plante et nytt tre som erstatning for det som etter planen skal hogges i dag.

— Det blir ikke det samme. Treet som står der nå er ikke til sjenanse for noen, sier Kalve.

Hun forberedte seg på en søvnløs og gruet seg til å se på hoggingen.

— Jeg tror nesten jeg kommer til å grine, sa hun.

En av dem som støttet Kalve og hennes naboer, er Randi Skjold fra Fyllingsdalen. Hun skrev et rasende innlegg på bt.no i går, og kaller det «molbopolitikk» å felle et tre som står i folks hage.

— Det finnes fullt av trær som kan hogges til dette formålet. Folkene i Edinburgh skal ha glede av dette i 14 dager, og så er det borte, mente Skjold.

LUR: Espen Selvig hadde med seg en lur som han brukte til å lokke naboene ut.
ARNE COLLIANDER (MMS)
NYTT TRE: Etter at granen i Mårdalen ble reddet fra juleplikter i Skottland, ble denne granen på Lysekloster plukket ut.
KRISTER HOAAS