Det stormfulle været de siste dagene førte til så store forsinkelser for Fjordline at de kansellerte seilingen fra Bergen til Stavanger mandag. Planen var å snu båten i Stavanger, men klokken 21 lille julaften ble det klart at det ikke kom til å bli noen julefeiring på danskebåten for passasjerene. Seilaset måtte innstilles på grunn av været.

— Stormen kom inn raskere enn vi hadde håpet. Våre fagfolk, deriblant kapteinen, vurderte at det ikke var forsvarlig å seile rundt Listalandet, som er det hardeste værpunktet på ruten, sier administrerende direktør i Fjordline, Ingvald Fardal.

Kjørte til Stavanger

Kapteinen vurderte det også slik at det ikke var forsvarlig å ligge til havn i Stavanger, og båten seilte til Bergen. Noen av passasjerene valgte å gå av båten, mens 50 av passasjerene ble med til Bergen.

191 passasjerer skulle tatt båten fra Bergen klokken 14.30 på ettermiddagen lille julaften. De fikk beskjed om at de kunne kjøre til Stavanger eller få tilbud om buss, dersom de fremdeles ønsket å være med.

100 av passasjerene skulle på julecruise, og skulle feire julaften om bord. 25 av disse valgte å ta turen til Stavanger, men alle 25 ble med tilbake til Bergen da den maritime julefeiringen ble avlyst.

Fordi været er grunnen til kanselleringen, fikk bilistene ingen kompensasjon for at de måtte kjøre.

Rolig feiring for personalet

— Det er klart dette er trist, men vi gjorde alt vi kunne. Sikkerheten må alltid gå først, sier Fardal.

Gjestene måtte forlate skipet klokken 8 julaften på grunn av tollregler.

Personalet er igjen om bord.

— De får en rolig julefeiring i Bergen, sier Fardal.

Etter planen skal båten gå som planlagt 1. juledag klokken 14.30.