Det er konklusjonen etter at bystyret behandlet bruken av den nye mathallen på Torget mandag kveld. Bystyremøtet endte i et kompromiss mellom byrådet og opposisjonspartiene.

Kun mat og blomster

Kompromisset får konsekvenser for en rekke torghandlere. Mange av dem vil ikke få fornyet tillit. I vedtaket står det klart at det utelukkende er de som selger sjømat, lokalprodusert gårdsmat, frukt, bær og grønnsaker og planter som skal kunne være på det nye torget.

De som selger for eksempel klær og suvenirer vil det ikke være rom for i det nye Torget. Enkelte kan få midlertidig opphold, men disse vil kommunen stille krav til. Varene de selger må ha høy kvalitet og lokal tilhørighet. Byrådet blir nemlig bedt om å legge frem en sak om alternativ

Det var også bred enighet om at det er et ekstern selskap som skal drifte hele Torget. Det firmaet eller organisasjonen skal velges etter en ekstern utlysning.

Tegninger må kastes Vinnerkonseptet for den nye mathallen på Torget heter «Historien fortsetter». Navnet er også en veldig presis beskrivelse av den politiske behandlingen av Torget-saken.

Byrådet og Turistinformasjonen har nemlig jobbet sammen i fem måneder for å lage tegninger for hvordan andre etasje i mathallen skal brukes.

Tegningene av den attraktive annenetasjen kan en bare skrote etter vedtaket i bystyret i går.

I vedtaket slår flertallet ettertrykkelig fast at det ikke bare er reiselivslaget og Turistinformasjonen som skal inn. Bystyret ber byrådet komme tilbake med en ny sak der en både skal få inn den publikumsrettede aktivitet til Fiskeriforum Vest og Turistinformasjonen i annen etasje.

— Vi må få inn aktivitet i mathallens andre etasje. Da må vi få på plass til demonstrasjonskjøkken, servering av smaksprøver og mye mer som gjør dette til en attraksjon, sa Christopher Brun (H).

Bredt flertall

Det var til slutt et bredt flertall som stilte seg bak et fellesforslag.

— Dette er en lykkes dag, strålte Aps Ruth Grung.

Ikke så rart kanskje, for både Ap, Sp og Frp nærmest tvang byrådspartiene til å gå i deres retning.

For da Høyres Hilde Onarheim kalte inn til oppklaringsmøte i forkant av bystyremøtet i går, var hun fullstendig klar over at opposisjonen hadde en stemmes flertall. Som BT skrev i går ville det flertallet sikres etter forfall og med hjelp fra uavhengige Jarle Veivåg.