I tillegg til å bruke kniven som skriveredskap, skal 44-åringen ha banket opp kameraten og tvunget ham til å kle av seg og rengjøre leiligheten naken.

Da offerets bror fikk se den mishandlete kroppen, bestemte han seg for å ordne opp uten politiets hjelp. 43-åringen hevnet lillebroren grundig. Han fant frem kniven og ga 44-åringen den samme judas-inskripsjonen på ryggen. I tillegg klemte han nesen hans med en tang.

Subutex-krangel

Nå må de to mennene møte i retten, tiltalt for grov vold. Begge tilhører et rusmiljø i Bergen.

Den bisarre historien har sin bakgrunn i en konflikt fra høsten 2003, da 44-åringen beskyldte kameraten for å ha stjålet Subutex-tabletter og en MP3-spiller.

I en leilighet i Bergen skal 44-åringen ha truet med å knekke armer og bein på kameraten dersom han ikke innrømmet tyveriet. Ifølge tiltalen var truslene langt fra tomme: I tillegg til knivbruken skal han ha slått og sparket kameraten i ansiktet, og banket ham flere ganger i hodet med en metallstang.

Samtidig måtte han kle av seg før han ble satt til å rengjøre leiligheten.

— Snek seg inn i huset

Et drøyt døgn senere ble 44-åringen offer for sine egne metoder. 43-åringen fikk med seg flere andre for å hevne lillebroren. Ifølge tiltalen snek de seg inn i mannens hus ved å krype inn et vindu. Dermed ble også 44-åringen rispet på ryggen, slått med en jernstang, sparket i hodet og kroppen, og fikk nesen klemt med en tang.

Storebroren erkjenner å ha stått bak voldsbruken. Neste uke må han møte i retten.

— Han har erkjent de faktiske forhold, men håper retten tar hensyn til at han handlet i harme på grunn av det broren var blitt utsatt for, sier mannens forsvarer, advokat Jostein Alvheim. 43-åringen må i tillegg svare for trusler, narkotika og tyveri.

Også 44-åringen må møte i retten senere i måneden. Han er også tiltalt for innbruddsforsøk, narkotika, tyveri og heleri.