— Jeg var så sliten at jeg ikke visste hvor jeg var! Det sa student Thomas Hagen (30) da han klokken 12.12 i formiddag som én av to gjenværende konkurrenter ble diskvalifisert i Bentley-konkurransen på Torgallmenningen.

Ved hans side kunne Arild Edinsen (31) strekke armene i været og juble over at 0-1975, en Bentley 1956-modell til en verdi av ca. 250.000 kroner var hans.

I 48 timer og 12 minutter hadde de to holdt ut, mens de 60 andre deltakerne gradvis hadde gitt seg eller blitt diskvalifisert i løpet av de to døgnene siden starten torsdag klokken 12.

Vinneren, som er instruktør for kystjegerne i Forsvaret, med arbeidsplass på Haakonsvern, har ikke bestemt seg for hva han skal gjøre med bilen, men kommer sannsynligvis til å selge den.

Så sent som klokken 01 natt til i dag var det fremdeles 27 deltakere igjen. I løpet av natten ble reglene innskjerpet slik at alle som beveget på kroppen eller tråkket utenfor matten de sto på, ble diskvalifisert.

Klokken 06 i morges var det bare Edinsen og Hagen igjen. Litt for klokken ti ble reglene på ny innskjerpet og seks timer og 12 minutter senere var det hele avgjort.

— Dersom Thomas hadde holdt ut i tre sekunder til, var det jeg som måtte ha gitt meg, sa vinneren etterpå, mens han drakk vann, ringte forloveden og fikk leggene massert.

Både Arild og Thomas hadde som mål å bestå «manndomsprøven» - å holde ut i minst 48 timer.

Aksjonen har innbrakt ca 375.000 kroner til kreftaksjonen i regi av The English Pub. Pengene skal fordeles mellom Terese Heggs Minnefond og Kreftforeningens aksjon «Kunstglede for livsglede».

ENDELIG! Etter 48 timer og 12 minutter var det hele over. Arild Edinsen jubler for en Bentley 1956-modell.
Marita Aarekol