— Det er flott at vi får bruke en nettstasjon til graffiti, sier Veronica Nortvedt. Som leder i barne- og ungdomsrådet i Bergenhus søkte hun om at ungdommene skulle få lov til dette. Selv går hun i 9.klasse ved Rothaugen skole og har lenge sett at nettstasjonen burde være et sted der ungdommene kunne få utøve sin kunst helt lovlig.

Tagging på eiendommer er hærverk. Det er både ungdommene og BKK enig om. Men graffiti kan være flott kunst. Det er slike kreative kunstverk BKK åpner for.

— Vi har malt over taggingen og fått et fint kunstverk i stedet. Dette tror jeg både vi og beboerne i strøket er tjent med, sier Roger Teigenes i BKK Nett.

Det var i helgen ungdommer fullt lovlig gikk løs på veggen på den store transformatorkiosken ved Rothaugen med spraybokser og maling. Nå ser det plutselig flott ut.

Ungdommene har selv utformet regler for hvordan det skal gjøres. Skilt og vifter skal ikke males over. Skjellsord og banning skal ikke forekomme og det skal ikke kastes boss. Bildene skal være dekorative og ikke vekke anstøt.

Ungdommene selv mener det vil bli slutt på taggingen når de får lov til å skape sine kunstverk enkelte steder.

— Hvis vi får bukt med tagging og skadeverk ved at noen åpner for kontrollert graffiti på denne måten, er det suverent, sier Trygve Hillestad, informasjonsleder i Hordaland Politidistrikt. Han vet at enkelte skoler har god erfaring med dette.

<b>GRAFFITI:</b> Veronica Nortvedt synes det er positivt at ungdommene selv får slippe til med sine kunstneriske evner. I bakgrunnen Gina Rosland Eide.<p/>Foto: KNUT STRAND