Evy Therese Innselset er daglig leder for Stiftelsen Sjøsprøyten som eier barnehagen. I formiddag var hun travelt opptatt med å organisere den offisielle åpningen.

— Byrådsleder Monica Mæland kommer, og det er mye å holde orden på, sier Innselset.

Sjøsprøyten barnehage ligger like ved Sjøkrigskolen i Gravdal og har vært i drift siden åttende april i år.

— Forsvarsfamilier har helt spesielle behov fordi mange er ute i tjeneste i lengre tid. Vi ønsker å gjøre vårt tilbud så brukervennlig som mulig. Derfor er barnehagen bygget med tanke på 24-timers drift, men dette har vi ikke søkt om ennå, forteller Innselset.

Ingen matpakker

Barna på Sjøsprøyten har egen kokk og fem mål friluftsområde å boltre seg på.

— Da er ikke Lyderhorn regnet med. I tillegg er det kort avstand til sjøen. Barna får fersk, hjemmelaget mat til hvert måltid. Her er ingen matpakker. Vi har sterk fokus på fysisk aktivitet, uteliv og ernæring, sier Innselset.

Foreldre som henter og bringer barna blir også invitert til å spise i barnehagen.

— De kan få med seg ferdigmiddager, hvis de ønsker det, sier Innselset.

Ifølge Innselset er det kun fantasien og myndighetene som kan sette grenser for alt de har lyst til å tilby i barnehagen.

— Vi ønsker også å hjelpe familier til å bygge nettverk. Vi vil arrangere barnevaktformidling, temakvelder og kurs, sier Innselset.

<b>ORGANISERER:</b> Evy Therese Innselset var travelt opptatt med å forberede den offisielle åpningen av barnehagen i formiddag.
ANE BØRHAUG
<b>TIL SJØS:</b> (F.v.) Lene Mjelde (6), Erlend Lauritsen (6) og Isak H. Forsdahl (6) lekte Kaptein Sabeltann i barnehagen Sjøsprøyten. - Nå skal vi seile til Thailand, roper Erlend.
ANE BØRHAUG