Prestisjetunge Wine Spectator skryter Odfjells chilenske "Armad'or Cabernet Sauvignon" opp i skyene i sitt neste nummer. Artikkelen har fått tittelen "Overlooked treasures". Odfjells vin får 87 av 100 poeng, og slår ifølge dn.no flere klassiske viner ned i støvlene.

Stolt

— En triumf. Dette har vi jobbet for i årevis, sier en stolt Dan Odfjell til Bergens Tidende. "Armad'or" har også tidligere fått behørig anerkjennelse i vinmiljø. Her til lands er ikke suksessvinen enkel å oppdrive. Vinmonopolet har den kun på bestillingslisten. Likevel er det ifølge Odfjell solgt 40.000 flasker.

— Vi jobber for å få vinen på hovedlisten, men det er ingen enkel sak, forklarer han.

Satser på hverdagsvin

Skryt til tross, de store pengene er det foreløpig ikke å tjene på vin. Det tar vinelskeren fra Bergen med stor ro. Nå er snart en ny Odfjell-vin til 70 kroner flasken klar for markedet.

— Vi lanserer en ny hverdagsvin, kalt "Rojo". Den har vi store forventninger til. Nylig var vi på vinmesse i New York. Der fikk den nye vinen masse skryt, stråler skipsrederen.

— Og i kveld skal du feire med et glass "Armad'or"?

— Du, jeg har faktisk allerede tatt meg to glass til middagen. Men jeg prøver å være forsiktig med vin i ukedagene, altså.

VINSUKSESS: Dan Odfjell gjør det skarpt på vinmarkene.