I dag snakker vi med: Ronny Borger Hansen

Alder : 38

Bor: Holsnøy

Yrke: Regionsjef

Sivilstand: Samboer, to barn

Aktuell: Er formann i Bergens Atletklubb, landets eldste spesialklubb for boksing og bryting. I helgen arrangerer den 100 år gamle klubben senior-NM i boksing i Åsanehallen.

Ringen klar?

– Ja da, vi har kontroll. Selve bokseringen har vi lånt fra Stord. Når mesterskapet starter i kveld, er alt strøkent.

Mange med?

– 19 kvinner og 41 menn. Vi fra BAK har meldt på fem boksere, og stiller ellers med en arrangørstab på nærmere 40 personer.

Noen lokale NM-håp?

– Da vil jeg trekke frem to, det får ikke hjelpe at de er fra egne rekker. Det er Mariell V. Hansen, regjerende juniormester som bokser i 54 kg-klassen, og på herresiden er det Alexander Jacobsen i 64 kg-klassen. Han vant junior-NM i fjor og er første års senior. Meget talentfull! Ellers er det boksere med fra Bjørgvin, Bergens Sparta, Stord og Voss, så her er mange lokale å heie på.

Fenger den klassiske boksingen i 2008?

– Med boksehansken på hjertet – ja! Det er selvfølgelig stor konkurranse fra alle disse nymotens kampsportene, men fortsatt fascineres mange av boksesporten. Boksing oppfattes som en stilren og ryddig sport, tøff og ekte. Vi har ellers bokseskoler for gutter og jenter helt ned i 11-12-årsalderen.

Når var storhetstiden til BAK?

– Vi har hatt flere gullkantede perioder. Den første var i 1912-15, da bokserne våre nærmest gjorde rent bord under mesterskapene. Så hadde vi flotte år på 50— og 60-tallet, det er faktisk de aktive fra den tiden som nå utgjør stammen i gubbelaget vårt. Mange husker nok Geir Hitland fra slutten av 80-tallet, han vant medalje i EM. Og så har vi Styve-perioden med Anders og Hjalmar fra midten av 90-tallet. Hjalmar Styve er forresten klubbens hovedtrener i dag.

Hvordan har jubileumsfeiringen vært?

– I mine øyne har den vært super! Først en stilig fest på Stadion, så internasjonalt jubileumsstevne i Grieghallen. Og nå har vi tre NM-dager foran oss.

Din egen karriere da?

– Jeg får si det slik; jeg var god på trening...

Hva blir jobben din i helgen?

– Å overvåke at alt går skikkelig for seg, at mesterskapet fungerer, rent administrativt. Boksebyen Bergen og BAK har litt å leve opp til, uten at det bekymrer oss på forhånd.

Les flere nyheter fra Åsane på våre lokalsider.

Høvik, Tor