— Å tromme hardt er det aller viktigste, sier Erlend Feiestad Eidsheim (11) og lover kamp. I år debuterer han som slager i Skansens Bataljon.

Alle buekorpsene samles og skal måle krefter i dag, på Buekorpsenes Dag. Dagen arrangeres bare hvert fjerde år. Feiestad Eidsheim har aldri vært med tidligere.

Like før oppstilling nede på Torgallmenningen, stresser han med å få trommen festet. Han småløper ned bakkene for å nå igjen de andre.

— Jeg er veldig spent, men tror det her skal gå bra, sier Feiestad Eidsheim.

Les mer om Buekorpsenes Dag her.

Torgallmenningen akkurat nå (artikkelen fortsetter under videovinduet):

Høy selvtillit

Skanseguttene har høy selvtillit om dagen. De feirer 150 år i år og har kapret den gjeve førsteplassen i toget på nasjonaldagen.

På Buekorpsenes Dag i dag akter de også å være blant de fremste.

— For tamburmajoren vår og fanebæreren er det om å gjøre å gjøre det best mulig å konkurranse mot de andre majorene og fanebærerne. For resten av korpset er det om å gjøre å se stilig ut.

— Hvordan?

— Vi skal se virkelig bra ut, men det gjør vi vanligvis også. Vi skal bare fortsette med det, sier sjefen for jubilantene, Jørgen Fie Padøy Mathiesen.

Han frykter det kan bli hard konkurranse. Sjekk hvem som vant på Buekorpsenes Dag i 2006.

— Tidligere har det ikke bare vært rosenrødt for oss i disse konkurransene. Vi har byens tyngste fane, det gjør at det er vanskelig å holde den rett når vinden kommer, sier Padøy Mathiesen.

bt.no følger kampen mellom buekorpsene direkte i ettermiddag.

Egentlig ønsket buekorpsene at bussene skulle vike for korpsene i dag. Slik ble det ikke.

Les mer: Får ikke stoppe bussen.

Her skal buekorpsene gå:

Hvilket buekorps heier du på? Si din mening nederst på siden.

Kristine Askvik
YNGST: Erlend Feiestad Eidsheim er den yngste slageren i Skansens Bataljon.
Kristine Askvik
IMPONERT: - Noe slikt har vi ikke i Canada. Det er spesielt og gøy å få være her når dette skjer, sier Shuling Sum, til venstre. Hun er på besøk hos kusinen Lixian Cheng som bor i Norge.
Kristine Askvik