• Dette bildet viser at HSD ikke har lært noe som helst. Å kjempe for bedre sikkerhet i rederiet, er som å fekte i løse luften.

Roy Erling Furre rister nok en gang på hodet over HSD. Lederen i "Sleipner"-støttegruppen fikk hakeslepp da han åpnet dagens VG. Der fikk han se hvordan fluktveiene på en stappfull MS "Drapuner" — "Sleipners" søsterskip - 13. oktober i år var helt blokkert av en diger baggasjehaug.

Bildet er tatt av en av passasjerne om bord i hurtigbåten, som gikk fra Bergen klokken 17.30 på kvelden. Ifølge passasjeren var "Draupner" helt overfylt av passasjerer.

— Jeg er ikke overrasket, men blir like sjokkert hver gang. Denne saken føyer seg inn i rekken av endeløse HSD-skandaler, buldrer Furre.

Etter en etterlengtet jubeldag i retten mandag, våknet altså ledelsen i retten opp til en ny oppvask.

— Jeg får håpe de festet med måte, er Furres syrlige kommentar.

I dag måtte HSD-ledelsen forklare seg for Sjøfartsdirektoratets distriktsledelse i Bergen.

— Jeg blir ikke særlig blid når jeg ser slike bilder. Slik skal det ikke være, sier distriktssjef Magne Rødland til bt.no.

— Har dere innkalt HSD-ledelsen på teppet?

— Vi er i ferd med å innhente de svarene vi trenger. Så får vi vurdere hvordan det skal reageres. Slik jeg tolker bildet, er fluktveiene sperret. Og det er selvsagt ikke bra.

— Det anslås at det var rundt 450 passasjerer om bord i "Draupner" da dette bildet ble tatt. Men hurtigbåten er ikke godkjent for mer enn 358?

— Hvor mange som faktisk var om bord er noe usikkert. Det forsøker vi å ta rede på.

BLOKKERT: Fluktveiene på en stappfull MS "Drapuner" tidligere i år var helt blokkert av en diger baggasjehaug.
FOTO: OVE EIDSVÅG