Som Bergens Tidende skrev i dag blir de nødvendige pengene bevilget i statsbudsjettet som ble lagt frem i dag.

— De nødvendige midlene til ny tørrdokk er stilt til disposisjon. Gratulerer alle sammen, sa klubbleder Tor Rasmussen på det hastig innkalte allmøtet.

Han fikk ikke sagt mer før medlemmene svarte med spontan applaus.

— Jeg kunne ha snakket et helt døgn i strekk om hvor glad jeg er, men jeg nøyer meg med det jeg har sagt, tilføyde Rasmussen.

Klubblederen og hans tillitsmannskolleger fikk deretter overrakt hver sin blomsterbukett som takk for iherdig innsats for tørrdokken.

— Uten Tor Rasmussens ukuelige ståpåvilje hadde aldri dette gått i orden. Resten av tillitsmannsapparatet har også gjort en fremragende jobb, sier Ragnvald Fotland.

Nå går han og de øvrige ansatte fremtiden trygt i møte. Nå er arbeidsplassene reddet etter fire år der pendelen har svingt fra glede til fortvilelse.

— Vi har innkassert seieren tidligere, men blitt skuffet. Denne gangen tar vi sjansen på å feire. I morgen blir det kakefest, lovet Tor Rasmussen.

Regjeringen bevilger 50 millioner til ny og større tørrdokk over 2006-budsjettet. Før arbeidet starter, skal kostnadskalkylen på 314 millioner kroner kvalitetssikres, Går alt etter planen, skal den nye dokken stå klar i løpet av 2006.

FIKK BLOMSTER: Leder Tor Rasmussen i verkstedsklubben på Haakonsvern fikk blomster fra de ansatte for iherdig innsats i fire år for ny tørrdokk.
EIRIK BREKKE