RUNE VALDERHAUG

I går lanserte Norwegian sin nye flyrute mellom Bergen og Paris fra 8 april neste år. Ruten skal flys tre ganger i uken — på mandager, onsdager og fredager - til Beauvais-flyplassen, som ligger vel syv mil nord for Paris. Selskapet åpner også en ny ukentlig flyrute mellom Bergen og Nice i Sør-Frankrike fra 2. april, mens sommerruten mellom Bergen og Dubrovnik i Kroatia kommer tilbake i ruteprogrammet fra 30. april til 29. oktober, sier informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Norwegian til Bergens Tidende.

Tusenlapp i snitt

Laveste pris mellom Bergen og Paris blir 397 kroner hver vei. Men Ellingsen sier at gjennomsnittsprisen for de fleste bergenserne, som lar seg friste til en lavpristur til den franske hovedstaden, må ut med ca. 1000 kroner hver vei. Norwegian vil også legge ut mange billetter til lavere pris i introduksjonsperioden. Billettsalget startet for øvrig i går.

— Vi satser både på fritids- og forretningstrafikk. Håpet er at mange bergensere velger våren i romantiske Paris. Samtidig tror vi på en god del franske passasjerer, ikke minst reisende som skal videre med Hurtigruten, sier Ellingsen.

Positivt og spennende

Reiselivsdirektøren i Bergen, Ole Warberg, er fornøyd med at Bergen nå får direkte flyforbindelse med et av verdens største reiselivsmarkeder.

— Dette er både interessant og spennende. Bergen har et uutnyttet potensial når det gjelder turister fra Frankrike. Denne ruten kan trekke et betydelig antall franskmenn til Bergen - ikke minst i kombinasjon med Hurtigruten, som også har etablert sitt eget kontor i Paris. Vi ser også at turister, som kommer hit, fordi de skal reise med Hurtigruten, velger stadig lengre opphold i Bergen. Så dette er svært gledelig, sier Warberg.

Reiser utenlands

Også lufthavnsjef Dag Aksnes på Flesland hilser en ny utenlandsrute fra Flesland velkommen.

— Vi ser at nye lavprisruter fører til at stadig flere reiser med fly. Norwegian blir nå en stor aktør på Flesland. Vi opplever nå kraftig økning i flytrafikken. Veksten kommer først og fremst i utenlandstrafikken, som har økt hele 16,2 prosent i årets 10 første måneder. I år håper vi å nå fire millioner passasjerer for aller første gang på Flesland. Målet er at en million av dem reiser utlands, sier Aksnes.