Trafikken fra nord mot Åsane stoppet delvis opp tirsdag ettermiddag.

Klokken 16.29 fikk politiet melding om at en bil hadde fått motorhavari på E 39 ved Vikaleitet. Køen hopet seg opp mens politiet prøvde å få orden på kaoset.

Store køer begge veier

— En politipatrulje som var på vei forbi ved en tilfeldighet, stoppet opp og dirigerer nå trafikken manuelt, mens de venter på at bilen skal taues vekk, sa operasjonsleder Oddvar Nordfonn ved Hordaland politidistrikt ved 17-tiden.

Klokken 17.30 ble det meldt om at bilen var tauet vekk på grunn av problemer med clutchen. Deretter begynte trafikken å gå som normalt.

Det viser seg at den flaue bilføreren var en mannlig BT-journalist, Pål Engesæter (bildet).

Flau bilfører

Her intervjuer han seg selv for bt.no:

— Hvorfor stoppet bilen midt i Vikaleitet?

— Clutchen røk. Jeg får ikke kjørt den en meter til.

- Når clutchen ryker merker man det vanligvis en god stund før bilen stopper. Både på motorkraft og svilukt. Merket du ingenting?

— Jo, jeg forstod at det var problemer med clutchen, men jeg håpet jeg skulle få kjørt den til verkstedet i Åsane. Jeg hadde allerede ringt verkstedet og avtalt med dem.

- Du forstår jo at folk blir forbannet når du skaper sånne køer om ettermiddagen? Mange kommer for seint til middag, avtaler, fotballtreninger etc. Din dumskap får konsekvenser for mange.

— Ja, jeg beklager det virkelig, det var dumt gjort, unnskylder den flaue mannen seg, og medgir at han har vært en dust.