Den 40 år gamle matrosen fra Namsos har gått og tenkt på et frieri med smell i en stund nå. Til slutt kom han opp med den geniale løsningen: Hva med bruke webkameraene til bt.no om bord på MS «Nordnorge», som nå er på vei til Antarktis

Klokken 15.00 i ettermiddag tok Jonny oppstilling og gikk rett på sak: «Rita, vil du gifte deg med meg», stod det på plakaten hans.

Det ville altså hans 27 år gamle samboer.

Pingviner som gjester

— Hun var helt fra seg. Jeg ringte henne, og ba henne klikke seg inn på bt.nos webkamerasider. Hun passet på noen jenter, som hjalp henne. Da hun så meg med plakaten, begynte hun bare å hyle, humrer Jonny.

Og hvor bryllupet skal stå? På Antarktis!

— Rita reiser ned 30. november og kommer om bord i båten. Jeg har alt klart. Brudekjolen ligger hos naboen. Blomster fikser vi på vei nedover. Og så blir det bryllupsfest med pingviner i isødet!

Selv skal Jonny ha på seg sitt vanlige arbeidsantrekk i bryllupet - oransje kjeledress - så kontrasten til bruden blir soleklar.

- Rørende

Den vordende brud, Rita Margrete Jensen (27), var fra seg av lykke da bt.no ringte henne i ettermiddag.

— Jeg ble så paff da jeg så plakaten. Begynte å storskrike, ble så rørt, sier hun.

— Og du sa ja?

— Ja, selvfølgelig, sier hun med latter i røsten.

Nå gleder Rita seg til den tre uker lange bryllupsturen. Selve bryllupet skal skje 6. desember.

Frem til reisen kommer Rita til å følge mannens skip via vårt webkamera. Her kan hun se skipets posisjon og samme utsikt som sin kjære.

— Jeg følger med på webkameraet hele tiden, det er kjempespennende. Greit å vite hvor jeg har mannen min! sier hun lattermildt.

Privat