— Det er vel ikke noe annet å gjøre enn å begynne å kjøre til byen etter dette, sier Jørgen Vestgarden (29).

Nektet

Lørdag ettermiddag ble han og samboer Heidi Øglænd nektet adgang på Starefossbussen fordi de hadde med seg barnevogn. Oppi den lå vesle Jonas på seks uker.

  • Det var én annen barnevogn på bussen og langt fra fullt. Men sjåføren nektet å åpne bakdøren. Han hevdet det ville sperre for rømningsveien, sier Øglænd (31).

Familien sto helt foran i køen på stoppet ved byporten da de ble nektet adgang på bussen. Sjåføren slapp deretter inn alle passasjerene som sto bak dem i kø.

- Ikke hyggelig

11-bussen kommer bare en gang i timen på denne tiden om lørdagen. Det hele endte derfor med at Jørgen og Heidi måtte gå den lange veien opp til Starefossen.

— På grunn av all snøen er det er ikke mulig å gå på fortauet eller ta snarveier så vi måtte trille barnevognen midt i veien, sier Jørgen.

— Ikke så hyggelig når du har en så liten baby med deg.

Heidi, som opprinnelig er fra Stavanger og studerer medisin i Bergen, har bodd her i seks år og tar ofte bussen. Hun har aldri opplevd at barnevogner blir nektet adgang.

  • Jeg har aldri hørt at det er en regel at bare én barnevogn kan være med. Nå skal naboen vår også ha barn. Det betyr jo at vi må kappløpe til bussen for å komme først, spøker Heidi

- Hadde ikke noe valg

Kaare Enæs i Tide Buss skjønner at det var kjedelig for Øglænd å bli stående igjen, men mener at sjåføren ikke hadde noe valg.

— Det var et uheldig sammenfall av flere omstendigheter. Det var en barnevogn på bussen fra før, og i tillegg var det mange hadde med ski på bussen, sier han.

Dermed var det ikke plass til enda en barnevogn.

— I slike tilfeller må sjåføren alltid sette sikkerheten først. Vi kan gjerne ta med mer enn én barnevogn, men bare hvis de ikke sperrer rømningsveiene, sier Enæs.

På linje 11 mellom Starefossen og Nordnes brukes det mindre busser enn på andre ruter, på grunn av den smale og svingete traseen.