Endresen har vært borte siden mandag kveld. Men mobilen hans slår inn på en basestasjon på Lyngbø. Den har ikke vært i bruk siden mandag kveld da han snakket med moren en gang mellom 20.00 og 21.00. Men telefonen er fortsatt påslått.

Klokken 15.00 fredag ettermiddag kunne teknisk personell fastslå at mobiltelefonen befinner seg i Bergen. Så langt i dag har de ikke funnet telefonen.

— Vi håper selvfølgelig at mobilen ikke går tom for strøm før vi finner den. Men vi vet jo heller ikke om den er sammen med eieren, sier Jens Ekmann ved Vold- og sedelighetsavsnittet på sentrum politistasjon.

Politiet har fått inn en del tips i saken, men ingen som har gikk noe gjennombrudd i letingen etter Jon. De konsentrerer seg nå om mobilsporene. Mobilen er fortsatt på i Fyllingsdalen/Bergen Vest, men det har ikke vært noe aktivitet på den siden mandag.

— Vi får se hvor lenge mobilen er på. Hvis den ikke går tom for batteri innen en visst tid, så kan en jo lure på om den blir ladet, sier Gjesdal.

Dør-til-dør

Fredag kveld opplyste operasjonsleder Ronny Lentføhr ved Hordaland politidistrikt at de etter dør-til-dør-aksjon i Bergen vest ikke har kommet noe nærmere å finne den savnede Jon Endresen.

— Resulatet etter søket var negativt. Nå venter vi bare på at det eventuelt blir noe bevegelse på telefonen, sier han.

Peilet til Bergen vest

I går kunne fastslå at mobilen er sporet til Fyllingsdalen bydel, uten at det hjalp politiet nevneverdig.

— Det er fremdeles et stort område, sier Lentføhr, som likevel ser det som positivt at de nå har en begrenset del av byen å forholde seg til.

— Det er spesielt positivt at vi nå kan begrense søket og ikke trenger lete over alt, sier han.

Han påpeker at savnende ikke nødvendigvis er på samme sted som telefonen.

I løpet av helgen vil politiet vurdere hvordan og hvor mye de vil vektlegge leteaksjonen videre.

— Telefonen er fortsatt på og vi bruker nå alle ressurser på å spore den, sier Jens Ekmann ved Vold- og sedelighetsavsnittet på sentrum politistasjon.

Stasjon på Lyngbø

Teknisk personell har i ettermiddag jobbet med å finne frem til celler innenfor en basestasjon på Lyngbø som mobiltelefonen hans slår inn på.

Mobiler i bruk på Askøy, i deler av Bergen sentrum og på Fjellsiden slår inn på denne basestasjonen. Dermed var det først vanskelig for politiet å vite hvor de skal lete etter den savnede studenten.

— Vi har ikke planlagt nye søk ute så langt, sier Ekmann.

Senere ble det altså gjennombrud i etterforskningen da det ble klart at politiet kunne begrense det geografiske søkeområdet.

Endresen er student ved Universitetet i Bergen og fra Stavanger. Mandag kveld var han i kontakt med sin mor på telefon. Senere samme dag gikk han fra en venn i Sandviksveien og skulle hjem til sin bopel i Cappes vei. Det var rundt midnatt. Siden har ikke familien fått tak i ham.

— Etter dette vet vi ikke hva som har skjedd. Da han gikk fra kameraten var han som vanlig. Vi har ikke fått signaler på at noe spesielt hadde skjedd med ham, sier Ekmann.

Meldt savnet i går

— Et firma som den savnede har vært ringevikar for i sommer har også sendt meldinger og ringt ham denne uken uten å få kontakt, sier Ekmann.

Torsdag kveld var letemannskaper på Fløyen. Dette er et område hvor Endresen har vært mye på tur.

Søket i og rundt turløypene på Fløyen ble avsluttet uten resultat klokken 01.10 natt til fredag. Hvis politiet får nye tips om hvor den savnede kan være, kan det bli satt i verk nye søk.

Politiet etterforsker dette som en savnetsak og har foreløpig ikke mistanke om at noe kriminelt har skjedd med Endresen.

Mannen ble meldt savnet klokken 08.30 torsdag morgen. Da dro foreldrene hans fra Stavanger til Bergen.

Snakket med vitner

Jon Endresen er 180 cm høy, har skulderlangt mørkt blondt hår og brune øyne. Han bruker briller, har rak kroppsholdning og er slank. Endresen snakker stavangerdialekt.

Han har ingen spesielle kjennetegn og klesdrakt er ukjent.

Eventuelle opplysninger kan gis til Bergen sentrum politistasjon tlf. 55 55 63 00 / 02800

Politiet