Onsdag kveld var Sølve Merkesdal (39) fra Frekhaug lykkelig over å ha blitt Joker-millioner. På hans sider på Norsk Tipping sto det svart på hvitt, han hadde vunnet en førstepremie på 2.780.000 kroner.

Han og konen har familieforøkelse på gang, og de planla å kjøpe ny bil, bygge hus og få en ny start etter at bedriften deres gikk konkurs for en stund siden.

— Jeg var i fyr og flamme og fortalte det til hele familien, sier han.

Millioner ble til smårusk

— Torsdag gikk jeg til lokalbutikken, da sa de at de ikke kunne se annet enn en bursdagsjokerpremie på 1860 kroner. De ringte til Hamar og de kunne ikke avkrefte at jeg hadde vunnet, sier han.

Men da Merkesdal sjekket nettsiden igjen et par timer senere, var premiesummen borte.

Igjen ringte han Norsk Tipping og da fikk han opplyst at det dessverre var skjedd en glipp.

— Man leker ikke med kundene sine, sier Merkesdal bittert.

Han ønsker stor kompensasjon.

— De burde tatt ansvar og rett og slett betalt ut premien. De kan ikke la folk leve som lottomillionær i ett døgn og så ta vekk millionene. Jeg kunne fått meg en psykisk knekk, sier han.

— Han kan dessverre ikke få en premie han ikke har vunnet. Beklageligvis har det stått en feilinformasjon på nettsidene hans, og det beklager vi dypt. Det skulle ikke ha skjedd, sier Roar Jødahl, pressetalsmann i Norsk Tipping.

Lover plaster på såret

Jødahl lover imidlertid at Merkesdal skal få et lite plaster på såret. Men 2,7 millioner kroner blir det ikke.

Den rettmessige vinneren er en 36 år gammel mann fra Oslo.

Det viser seg at Merkesdal ikke er den eneste som trodde han var blitt millionær på onsdag. Mellom fem og ti andre ble også lurt.

— Hvordan kan noe slikt skje?

— Det er på det rene at informasjonen som er blitt publisert ikke er blitt kvalitetssikret godt nok. I morgen skal vi se nærmere på hvilke testrutiner vi har.

Ikke Jokernord

Onsdag var første gang Norsk Tipping hadde bursdagsjokertrekning, der alle jokerspillere som fyller år på datoen som blir trukket ut deler en million kroner.

På onsdag fikk 537 vinnere 1860 kroner hver, deriblant Sølve Merkesdal.

— Det kan skje feil når vi utvikler nye ting. Poenget er å ha testrutiner for å avdekke feil før det kommer i produksjon, sier Jødahl, som legger til at de ikke kan gardere seg mot feil i fremtiden.

— Det er vel ikke Joker Nord som er tatt over hos dere?

— Hehe. Nei, jeg ser poenget, men det er ikke det, sier Jødahl.

BITTER: Sølve Merkesdal så for seg bedre tider da en datafeil gjorde ham til jokermillionær. Det har ennå ikke fått opp for ham at han ikke får pengene.
RUNE NIELSEN