Johnsson ble operert i albuen på grunn av slitasje, like før seriestart. Etter seks ukers restitusjon er svensken nå klar for å gi unggutten Magnus Dahl kamp om plassen i målet. Søndag spilte svensken sin første kamp siden april da han sto en omgang for Fyllingen 2 i 2. divisjon.

— Det føles bra. Jeg har ikke fått noen større reaksjoner verken av kampen eller trening denne uken. Det kjennes som jeg er tilbake, og kan bidra, sier Johnsson.

Imponert over læregutten

Han tror likevel det vil ta tid før han er tilbake på det nivået han var før operasjonen.

— Jeg mangler en del timing som kommer med trening. Magnus (Dahl) må nok holde formen en stund til, sier Johnsson. Unge Dahl har storspilt i seriestarten. For Johnsson har det vært en blandet opplevelse å følge Fyllingens parademarsj fra tribuneplass.

— Det er jo klart man vil være med, men det har vært lettere å sitte på sidelinjen når det går bra. Jeg synes det har vært kjempegøy å følge Magnus. Han må gjerne fortsette på den måten, så får jeg heller komme innpå iblant, sier svensken.

- Nå begynner sesongen

Trener Anders Fältnäs innrømmer at savnet av Johnsson ikke har vært særlig merkbart på grunn av Dahls storspill.

— Men det er godt å ha et alternativ til. Han er en rutinert elitekeeper, sier Fältnäs.

Selv om dagens motstander, Nærbø, fortsatt har til gode å ta poeng i årets eliteserie, er treneren spent foran møtet med jærbuene.

— Sesongen starter nå. Det er nå vi skal vise at vi virkelig er bra. Kampene til nå har vært lett å motivere seg til. Mot Nærbø blir det en mental test, sier Fältnäs.

Venstrekant Espen Holand og bakspiller Alexander Benevoli står over dagens kamp på grunn av småskader. 18-åringen Asmund Aamelfot går inn som Holands erstatter på kanten.