Åsane-trener Magnus Johansson var rasende etter å ha sett oransjetrøyene bli feid av banen av bortelaget fra Vennesla.

— Vindbjart ville mye mer enn oss. Vi har ikke skjønt at vi ikke kan prate oss gjennom en kamp når vi møter et lag som kjemper, sier Johansson.

Han trodde neppe det skulle gå som det gjorde da Åsane tok ledelsen allerede etter halvannet minutt. Simen Sletten pannebrasket ballen i mål fra fem meter, og de første ti minuttene så det ut til å bli lekende lett for vertene som valset over usikre sørlendinger.

Men i stedet for at Åsane greide å øke ledelsen, satte Raymond Hofstædter inn 1-1 for gjestene etter 14 minutter. Fra da av ble Vindbjart bare mer og mer dominerende.

Et kvarter ut i annen omgang startet marerittet for Åsane. Først gikk Vindbjart opp i ledelsen på det som så ut som et korrekt idømt straffespark. Minuttet etterpå lot Åsanes Jon Peder Gjesdal frustrasjonen gå ut over bortelagets Øyvind Gausdal. Midtstopper Gjesdal tråkket Vindbjart-angriperen i ryggen mens sistnevnte lå nede, og en observant dommer kunne ikke gjøre annet enn å plukke opp det røde kortet.

— Det var et greit rødt kort etter reglene, innrømmer Gjesdal.

Han ønsket ikke å kommentere utvisningen utover det, men medga at det fikk stor betydning for kampen.

— Kortet hadde vel alt å si for kampen, det ødela mye for oss, fastslår en lite snakkesalig Gjesdal.

Mot slutten la Vindbjart på til 3-1, og hadde ikke Åsane hatt en dyktig sisteskanse i Erlend Johansen, ville seieren blitt enda større.

Åsane-treneren var både oppgitt og bekymret etter kampslutt, og stilte spørsmål ved hvordan spillerne hans hadde forberedt seg.

— Nå har vi tapt både mot Ålgård og Vindbjart. Det er ikke godt nok, sier Johansson.