Etter et møte har menighetsrådet nå bestemt seg for å stenge Johanneskirken for alle arrangementer. Det skriver BA.

— Det omfatter alt fra gudstjenster til konserter. Årsaken til at vi velger å gjøre dette, er at vi vil unngå kompliserende situasjoner der folk som er kritiske til kirkeasylantene, kommer til kirken for å konfrontere dem, sier Knudsen til BA.

Kirkeasylantene får heller ikke bevege seg ut av kirken.

Frivillige i menigheten skal også sørge for vakthold 24 timer i døgnet, både på grunn av brannsikkerheten og for å passe på verdiene i kirken.

Mange var innom

Etter søndagens gudstjeneste i Johanneskirken, søkte 15 asylsøkere tilflukt i kirken. De har alle fått avslag på asylsøknadene sine, men mener det er farlig for dem å returnere til hjemlandene.

— Vi er redde og derfor har vi kommet hit, sa Babak Majed, talsperson for kirkeasylantene, til bt.no søndag.

Da bt.no besøkte kirken tidligere i dag, var både turister og andre nysgjerrige innom.

— Vi skjønte at det pågikk en form for aksjon. Det er en tragedie at folk blir sendt til farlige hjemland etter å ha bodd mange år i Europa, sa Marijke van Yperen og Tom Nahuijsen til bt.no da.

Kastes ikke ut

Leder i Bergen Domkirke Menighetsråd, Kristin Knudsen, understreker overfor bt.no at det ikke er aktuelt å be politiet om å fjerne kirkeasylantene på det nåværende tidspunkt

— Vi vil forholde oss til at de har søkt tilflukt her fordi de er redde. Vi er opptatt av å sikre dem humanitet og verdighet, og de har så langt vært rolig og vennlige, sier hun.

Denne uken skulle for øvrig kirken uansett vært stengt på grunn av en plateinnspilling.

Flytter vielser

Også bryllup i Johanneskirken er blitt avlyst på kort varsel, noe som kan være utfordrende å spre til alle som vil komme og se.

Siv Helen Hauge og Arvid Vik sin vielse var planlagt iJohanneskirken lørdag 15. oktober kl 13.

— Vi må flytte vielsen til Domkirken. Det ødelegger ikke dagen for oss på noen måte, men jeg håper at alle gjestene møter opp i riktig kirke, sier bruden.