Sikringsskapet og varmtvannstanken til Café Memo ligger i en kjeller som er full av rotter. Døren ned til kjelleren er plassert tett opp mot kjøkkenet.

— Kjelleren er ikke en del av leieavtalen vår. Nå vil vi flytte sikringsskap og varmtvannstanken opp i kafeen. Dette arbeidet får vi ikke begynt på før mandag morgen, men da skal vi jobbe for fult, sier Tommy Kristiansen, innehaver av Café Memo i Vaskerelven.

Kristiansen har et lite håp om at mattilsynet vil gi klarsignal allerede før helgen, ved at han blokkerer kjellerdøren. Hvis en sikring går vil han ringe vaktmester som går inn i kjelleren gjennom en annen inngang.

— Men jeg er realist ikke optimist, det kan godt hende vi må holde stengt i helgen. Jeg er veldig lei meg for dette.

Blant de fem spisestedene som i går kveld ble stengt av mattilsynet var også Yan Tse Kiang på Torget. Etter å ha drevet ombyggingsarbeid i hele natt håper kinarestauranten på å få åpne som vanlig klokken 12.00 i dag.

LEI SEG: Bak kjellerdøren skjuler det seg et skadedyrproblem. - Kjelleren er ikke en del av leieavtalen, dette er ikke en inngang i bruker, sier innehaver av Cafe Memo, Tommy Kristiansen.
RUNE STØLÅS
HÅPET OM Å ÅPNE: På Yan Tse Kiang har de jobbet med ombygging i hele natt og håper å få åpne i løpet av dagen.
RUNE STØLÅS