Politiet i Sogn og Fjordane jobbet søndag kveld med å skaffe seg oversikt over alle de evakuerte etter storbrannen i Lærdal.

— Vi har navnelister over alle fra evakuertesentrene. Arbeidet nå dreier seg om å redegjøre for hvilke navn som hører til hvilke boligadresser i Lærdal, og hvor de er nå. Oversikten begynner å bli ferdig, men den er ikke komplett, sier Nils Erik Eggen, overbetjent og medieansvarlig ved operasjonssentralen i Sogn og Fjordane politidistrikt, i 21-tiden søndag. - Hva er utfordringen?

— Vi lider fortsatt under svært vanskelige kommunikasjonsforhold. Det gjør, forsiktig sagt, ikke akkurat arbeidet enklere. Personer vi gjerne skulle snakket med, får vi ikke fatt i. Det gjelder blant andre de som fortsatt er i Lærdal.

På grunn av brannen er det ikke telefondekning eller strømi området. Eggen sier Telenor jobber med å få opp en konteinerløsning for telefonkommunikasjon i Lærdal. Klokken 21 søndag har ikke politiet fått beskjed om den er kommet på plass.

Evakuerte-tall kan endre seg

Politiet i Sogn og Fjordane opererte søndag kveld med et noe omtrentlig tall på cirka 310 evakuerte. Det er fortsatt ingen meldinger om savnede, heller ingen indikasjoner på at noen skulle være savnet.

— Men vi må lage oss et regnestykke over evakuerte som går opp. Vi må vite hvem som hører hjemme hvor i Lærdal, og hvor de nå befinner seg, sier Eggen.

Dermed kan tallet på evakuerte komme til å endre seg, fastslår overbetjenten.

Som BT skrev tidligere søndag kveld, står folk nå i kø for å hjelpe med klær, husrom og opprydning.

Ingen får komme inn i husene lenger

I løpet av søndag ettermiddag og kveld er det opprinnelige avsperrede området krympet «en god del», ifølge Eggen.

— Det er et større område som er frigitt, uten at jeg kan spesifisere nærmere.

Like før klokken 21 søndag, skriver kriseledelsen i Lærdal at ingen evakuerte får komme inn i husene sine lenger, på grunn av «sterk vind, lause deler som flyg i lufta og glør som blussar opp».

Navneforveksling

Når det gjelder hvor brannen startet, har politiet frem til søndag kveld forvekslet to gatenavn i Lærdal sentrum.

— Vi sa lenge at brannen hadde startet i Kyrkjegata. Dette har vi nå endret til Kyrkjeteigen. Årsaken er en navneforveksling, rett og slett, sier Eggen.

Ifølge ham ligger Kyrkjeteigen noen kvartaler lenger øst i Lærdal enn Kyrkjegata.

Ifølge myndighetenes kriseinformasjon er det opprettet sentre for evakuerte på Lærdal sykehus, Håbakken kafé, Aurland fjordhotell og ungdomshusene på Ljøsne og Tønjum.