• Oi, jeg har fått stor fisk. Hjelp meg, sa Joachim Mandelid Wiese til mamma og bestefar. 15 minutter og mye hardt arbeid senere lå en torsk på 14 kilo i båten.

KRISTINE HOLMELID

— Fiskestangen holdt på å knekke og det var veldig tungt, forteller den stolte fiskeren til Bergens Tidende.

Han var på fisketur med mamma og bestefar like ved hytten på Sandtorv i Austevoll i påsken da stortorsken bet på troen hans.

— Jeg trodde først det var bunnen da Joachim bad om hjelp, og ga troen videre til min far. Etter mye jobb fikk han fisken opp, og den var vanvittig stor. Joachim var kjempekry og løp rundt og rundt på kaien i pur glede, sier mamma Silje Mandelid.

Joachim, som snart fyller seks år, er en meter og 19 centimeter høy. Fisken ble målt til en meter og 20 centimeter. Og altså 14 kilo. Ifølge bestefar Arne Mandelid er det sjelden at det blir tatt så stor fisk i området.

I dag skal Joachim ha torsken til middag, og han forteller at han gleder seg til han skal på fisketur igjen. Og som erfarne fiskere flest bare må han skryte litt. Dette er ikke den største fisken han har fått, nemlig.

— Nei, jeg har fått større før. Men da knakk fiskestangen.

LITEN GUTT, STOR FISK: Torsken Joachim Mandelid Wiese fikk på troen var 1,20 meter lang. Bestefar Arne Mandelid (t.h.) fikk stortorsken opp i båten, mens nabo Nils Heggland (t.v.) veide og målte. Foto: Silje Mandelid.