• Dette er sikkert en klok avgjørelse med tanke på saken som har kommet opp. Det sier Jette Christensen (Ap), Øyvind Hallerakers kollega på Hordalandsbenken.

— Det som har skjedd i denne saken kan være med på å svekke folks tillit til politikk. Det er sterkt beklagelig, og jeg håper avgjørelsen bidrar til å begrense det, mener Christensen, som er andrekandidat på Hordaland Aps liste til valget, slik Halleraker er Høyres nr. to, etter Erna Solberg.

Jette Christensen mottok meldingen om at Halleraker trekker seg fra transprtkomiteen idet hun var på vei til hjembyen Bergen, der hun skal være en av tre talere ved 1. mai-arrangementet i byen. De andre er LO-sjef Roar Flåthen og SV-leder Audun Lysbakken.

Øyvind Halleraker, som har vært Høyres profilerte talerør i transportkomiteen, blir nå plassert i den langt mer anonyme kommunal,- og forvaltningskomiteen. Han bytter plass med Trond Helleland, Buskerud, som også tidligere har vært Høyres talsmann i samferdselssaker. Helleland har denne perioden vært partiets fremste talsmann i kommunalsaker. Det blir ikke Halleraker. Oslo-partiets Michael Tetzchenhr tar over det vervet, og får på den måten et lite opprykk på tampen av sin første periode på Stortinget