— Jentene var fullstendig knust, helt ødelagt. Den yngste av dem fortalte meg at de var blitt voldtatt. Han ene gikk rett bak dem, og jeg løp bort til ham og skrek: «Hva er det du driver med? Hun er bare 14 år!» Svaret var: «Det har ikke du noe med,» forteller Pedersen.

Hun kjørte de to jentene, som er henholdsvis 14 og 16 år gamle, rett til politikammeret. Kort tid etter gikk politiet til aksjon og arresterte de angivelige overgriperne.

De to mennene i 30-årene lokket med gratis øl og røyk for å få de to tenåringsjentene med på fest. Da jentene var blitt godt fulle, skal mennene ha forgrepet seg seksuelt på dem begge.

Blir ikke fengslet

— To menn ble pågrepet mandag og siktet for voldtekt og seksuelle overgrep mot mindreårige, bekrefter politiførstebetjent Carl Petter Leganger ved volds- og sedelighetsseksjonen på Bergen Sentrum politistasjon. Han understreker at siktelsen er foreløpig.

Mennene, som er 33 og 34 år gamle, ble løslatt tirsdag ettermiddag, etter å ha gitt politiet sin versjon av det som skjedde i leiligheten. Årsaken til at de to ikke ble fremstilt for varetektsfengsling, er at politiet ikke mener det er fare for bevisforspillelse eller at noen av siktede skal forgripe seg på nytt.

— Hvis dette derimot hadde dreid seg om flere mindreårige jenter, hadde det vært klar fare for gjentakelse og grunnlag for fengsling, sier politiadvokat Sidsel Isachsen.

Jentene ba om alkohol

De to jentene på 14 og 16 kom i kontakt med mennene gjennom kontaktsiden SprayDate, som drives av TV 2 Nettavisen.

Jentene har ikke lagt skjul på at de kjedet seg, og var ute etter en fest da de logget seg på kontaktsiden søndag ettermiddag. Da den ene 34-åringen uoppfordret sendte jentene mail, lot de seg overtale til å møte ham - under forutsetning av at han ville servere dem alkohol.

Bare halvannen time etter den første mailen, hentet mannen jentene på motsatt side av byen og kjørte dem hjem til leiligheten sin i Åsane.

I begynnelsen virket ingenting unormalt.

— De virket hyggelige. Vi satt i stuen og pratet, og de ga oss røyk og øl. Begge var veldig ungdommelige. De oppførte seg ikke som om de var 34 år, forteller 14-åringen til BT.

- Gikk rundt nakne

Etter hvert som timene gikk og jentene ble fulle, skal mennene ha kledd av seg og gått nakne rundt i leiligheten, samtidig som de oppfordret jentene til også å kle av seg.

14-åringen forteller at hun husker svært lite fra selve overgrepet.

— Men venninnen min sier at 34-åringen tok meg i hånden og leiet meg inn på soverommet. De andre ble igjen på sofaen, sier hun.

Da hun og venninnen ble hentet av Lene Pedersen, skal 14-åringen ha fortalt at hun skrek om hjelp under overgrepet, men at ropene ble overdøvet av høy musikk.

Nekter straffskyld

Politiet er svært tilbakeholdne med detaljer om saken.

— De to jentene har vært igjennom vanlige undersøkelser. I tillegg har vi gjennomført åstedsundersøkelse i leiligheten, opplyser politiførstebetjent Carl Petter Leganger.

Leganger vil ikke svare på om etterforskerne har klart å sikre noen tekniske bevis. Men BT vet at politiet har beslaglagt både datamaskinen og et digitalt kamera tilhørende en av de siktede.

33-åringens forsvarer, advokat Arild Dyngeland, ønsket i går ikke å kommentere noe omkring siktelsen.

— Alt jeg kan si er at min klient ikke erkjenner straffskyld, sier Dyngeland.

Den andre siktede har hittil valgt å forklare seg for politiet uten forsvarer til stede, og det har ikke lyktes BT å få vite hvordan han stiller seg til siktelsen.

Advarer andre jenter

Både familie og venner har stilt opp for de to jentene i dagene etter det angivelige overgrepet. Begge to er sterkt preget av det de har opplevd, og 14-åringen ber andre ungdommer ikke være naive og godtroende når de chatter på internett.

— Jeg vil advare andre jenter mot å møte fremmede menn som de treffer på nettet, slik som vi gjorde. Vi spøkte med at vi nok skulle klare å ta dem, eller løpe, hvis de fant på noe tull. Du tror alltid at slikt ikke kan skje med deg, men det kan det, sier 14-åringen.

Mer om saken torsdag kveld på TVHordaland.

HENTET VENNINNENE SINE: Den ene siktede skal ikke ha vist noen tegn til anger da Lene Pedersen (19) konfronterte ham med hva venninnene hennes hadde fortalt. (Foto: Knut Egil Wang)