INGUNN RØREN

I 15 — 20 minutter skal den 19 år gamle jenten ha blitt utsatt for vold. Hun ble slått flere steder på kroppen før hun ble dyttet ut i Vangsvatnet. Minst en gang ble hun holdt under vann.

— Tre til seks jenter som er på alder med 19-åringen deltok i det som kan se ut som en ren avstraffelse. Det var en veldig ubehagelig opplevelse for henne. Vi vet foreløpig ikke noe om bakgrunnen for at jentene angrep 19-åringen, men regner med å få klarhet i det når vi har avhørt flere vitner. Vi ser svært alvorlig på saken. Jentevold av denne typen er svært uvanlig, sier politibetjent Jostein Skeie ved Voss lensmannskontor.

19-åringen oppholdt seg på Preste-gardsmoen innenfor Voss camping sammen med flere venner da jentegjen-gen kom til stedet rundt klokken 23 15. Mishandlingen av jenten skal ha foregått i 15 - 20 minutter. Jentens venner var på stedet, men grep ikke inn da hun ble angrepet.

— Vi vet ikke hvorfor de ikke grep inn. Disse personene vil bli avhørt som vitner, sier Skeie. En av de tilstedeværende varslet politiet etter at jentegjengen hadde dratt fra stedet.

— Da vi kom dit, var 19-åringen våt og kald. Det ble derfor avgjort at hun skulle levere anmeldelse søndag, og det gjorde hun. Vi har tatt bilder av skader hun er påført på kroppen, sier Skeie.

19-åringen kjenner jentene som angrep henne, og leverte søndag en anmeldelse mot flere navngitte personer. Både 19-åringen og jentegjengen skal være skoleelever på videregående skoler.

Etter angrepet gikk jentegjengen fra Prestegardsmoen til fots, og forsvant deretter i en bil. Ingen av jentene er foreløpig pågrepet.

— Vi kjenner identiteten deres, og samtlige vil bli avhørt som mistenkte. Jentene opptrådte som en gjeng, sier Skeie. Politiet kjenner til den ene av de mistenkte jentene fra tidligere, men ikke i forbindelse med voldsbruk.

— Har 19-åringen hatt problemer med disse jentene tidligere?

— Det er blant forholdene vi vil undersøke, sier Skeie.