Store redningsstyrker dro til Hjellestad da ulykken ble meldt rundt klokken 16.00 i dag.

Ambulansebåt, luftambulanse, brannvesen, Røde Kors og politi rykket ut.

Til sammen var tre personer, en mann og to jenter, involvert i ulykken. To av dem har vært i vannet.

En mann i 40-årene og en jente gikk selv inn i ambulansen. Den andre jenten ble hardere skadet og fikk førstehjelp på kaien.

— Hun ser nedkjølt og medtatt ut, opplyste bt.nos Bjarte Trettenes på stedet.

— Det har vært en nestendrukning, sa operasjonsleder Konrad Grindeland i Hordaland politidistrikt.

Tre personer til Haukeland

  • To jenter på ti år badet i strandkanten med opplåsbare leker, da de fløt for langt utover. Faren til den ene jenten, som så på fra et hus i nærheten, oppdaget at de hadde problemer. Han løp ned og tok en båt for å hjelpe dem, sier operasjonslederen.

Alle personene ble fraktet til Haukeland sykehus.

— Den ene jenten har fysiske skader, men vi vet ikke hvordan hun har skadet seg. Vi vet heller ikke hvor lenge hun har vært under vann.

Ifølge politiet ble jenten skadet da båten kom for å hente henne. Politiet kan ikke bekrefte om jenten ble skadet av propellen.

Sykehuset opplyser tirsdag formiddag at den ti år gamle jenten er alvorlig skadet. Hun får intensiv behandling på Haukeland.

Ektepar hjalp til

Et ektepar som er bosatt i Hjellestadveien, ble vitner til ulykken.

— To jenter holdt på med en bananbåt da vi oppdaget at båten stoppet og begynte å drive. Vi hørte ingen skrik eller roping, men så at båten raskt begynte å drive mot land, sier ekteparet.

Mannen gikk ut for å ta imot båten. Da kom en mann vassende inn i fjæren med en skadet jente i armene. Ekteparet bisto den utmattede mannen som ba om hjelp.

Den andre jenten var igjen i båten.