I januar står en 20 år gammel mann tiltalt når Nordhordland tingrett, tiltalt for seksuell omgang med fem jenter som da var under 16 år. Mannen sitter fortsatt i varetekt.

I tillegg er han tiltalt for seksuell handling mot flere andre jenter. Mannen har delvis erkjent straffskyld i politiavhør. Overgrepene han er tiltalt for skal ha skjedd i et lokalsamfunn utenfor Bergen.

Fem dager i retten

Den omfattende listen av tiltalepunkter gjør at statsadvokatene i Hordaland selv aktorerer saken når den skal gå for retten i fem dager.

Blant de fem jentene som skal forklare seg i retten er en 16 år gammel jente. Hun har vært fornærmet i to andre saker i høst, der langt eldre menn er blitt tiltalt og dømt for seksuell omgang med mindreårige. I løpet fire måneder må hun dermed vitne som fornærmet i tre ulike sedelighetssaker.

Les: — Misbrukt av to menn

- Tilfeldigheter

I oktober ble en mann i 40-årene dømt til fire måneder i fengsel for overgrep mot jenten. Denne saken ble ikke anket og mannen erkjente skyld i retten.

En lærer på skolen hennes ble i november også dømt til ett års fengsel for overgrep mot jenten, men har anket saken til lagmannsretten.

— At hun nå er fornærmet i en tredje sak er tilfeldig. Disse sakene har ingen sammenheng og i art er de ganske forskjellige. Også tidsmessig ligger sakene et stykke fra hverandre, sier jentene bistandsadvokat, Johan Eide.