Ulykken skjedde på Herdla nord på Askøy klokken 01.38, opplyser Hordaland politidistrikt til bt.no. Hendelsesforløpet er nokså komplisert:

  • Klokken 01.25 får politiet melding om at en bil har kjørt av veien på Herdla. En mann i 30-årsalderen er lettere skadd.
  • Politiet parkerer i veikanten, og et vitne til uhellet parkerer like bak. To andre vitner, en 16 år gammel jente og en 18 år gammel gutt, står i veikanten for å gi opplysninger til politiet.
  • En personbil kommer sørfra i stor hastighet, og kjører rett forbi varseltrekanten og på de to unge vitnene. Bilen treffer også personbilen som står parkert i veikanten, som dermed fyker inn i politibilen.

Politiet har mistanke om at sjåføren som kjørte på ungdommene, var påvirket av alkohol. Også sjåføren som kjørte i grøften, skal ha hatt promille.

Totalt fire personer kom til skade i de to trafikkuhellene. Jenten som ble kjørt ned, er kritisk skadd, mens gutten hun sto sammen med, er lettere skadd. De to sjåførene som skal ha kjørt med promille, har også lettere skader.

Alle ble fraktet til Haukeland universitetssykehus natt til lørdag.