Det bekreftet Norway Cup-ledelsen på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag, skriver Aftenposten.no.

Én av de fire prøvene som ble tatt etter mistanke om svineinfluensa er bekreftet postiv, mens de tre andre er negative.

Var på 4H-leir

– Det er snakk om en jente fra Vestlandet. Dette smittetilfellet kan ha sammenheng med at jenten var deltaker på 4H-leiren i Sogn og Fjordane sist uke. Det er godt mulig hun har dratt med seg noe der, sier ansvarlig Norway Cup-lege Odd Arne Daljord.

4H-leiren i Breim i Sogn og Fjordane skulle samle ungdommer fra hele Norden, men endte med at 60 personer måtte isoleres etter sykdom og frykt for svineinfluensa.

– Jenten ble ikke syk under leiren, og har kjent seg helt fin etter hjemkomsten. Hun ble dårlig etter ankomst hit til Norway Cup, sier Daljord.

Tilstanden til den smittede jenten er god, og Daljord opplyser at hun formmessig fint kunne spilt kamper. Dette er likevel uaktuelt av hensyn til smittefare.

Symptomene har hos begge de to smittede vært feber og forkjølelse.

Fem testet tirsdag

Norway Cup opplyser at det i dag har blitt tatt prøver av ytterligere fem personer, men vil ikke ut med informasjon om hvem dette er eller hvor de kommer fra.

Svaret på prøvene er ventet onsdag ettermiddag. De fem er tatt ut av cupen til resultatet fra prøvene foreligger.

  • Samleside: Alt om Norway CupDe tre som testet negativt tirsdag får imidlertid nå spille videre i cupen.

Mandag ettermiddag ble det første tilfellet av svineinfluensa oppdaget på Norway Cup, da prøvene fra en utenlandsk gutt viste at vedkommende var smittet av det såkalte H1N1-viruset.

Dagens tilfelle har ikke sammenheng med gutten som ble bekreftet smittet mandag.

Slutter å håndhilse

Som et forebyggende tiltak ble det i dag slutt på håndhilsing på motstandere før og etter kamp. Ellers innføres det ingen ytterligere tiltak.

– To av 30 000 spillere har testet positivt på svineinfluensa. Det er egentlig færre enn man kunne forvente på et sted der så mange mennesker er samlet, sier Daljord, som også forteller at feltsykehuset på Norway Cup har registrert færre tilfeller av feber og forkjølelse enn tidligere år.

Tidligere har fylkeslege Petter Schou uttalt til Dagsavisen at hele Norway Cup kan bli stoppet av svineinfluensa.

Antallet smittetilfeller må imidlertid opp på et sted mellom 50 og 100 før det blir aktuelt å avlyse cupen, og det er lite som tyder på at dette vil komme til å skje.

Scanpix