Nå har statsadvokaten tatt ut tiltale mot Fana-gutten for brudd på samme paragraf som den 30-åringen fra Askøy nå svarer for.

Lørdagskvelden i mai 2002 forvandlet seg til dyp tragedie i Fanafjellsvegen. Den da 17 år gamle gutten greide ikke å holde sykkelen på veien og veltet i en steinur. Selv kom han fra det uten særlige skader. Venninnen som satt bakpå, er satt kraftig tilbake og skadet for livet.

Blind og døv

Jenten er i dag blind og døv på venstre side og har nedsatt hukommelse. Hun ble påført flere brudd i ansiktet og hodeskallen, og har tilbrakt godt over et halvt år på sykehus.

Politi og påtalemyndighet mener den to år eldre vennen må bære ansvaret fordi han, etter å ha drukket, satte seg på en sykkel han ikke hadde lov å kjøre.

De mener også at gutten ikke tilpasset farten etter kjøreforholdene. Blodprøven som ble tatt viser en promille på 0,56.

— Tragedie for alle

Det er på det rene at jenten ikke visste at vennen hadde drukket da hun ble med på kjøreturen.

— Dette er en tragedie for begge familier. Saken preger dem veldig. Det er også grunnen til at det ikke vil bli krevd erstatning, sier advokat Tor Øystein Enge, som representerer jenten og hennes familie.

Advokat Jostein Alvheim, som forsvarer den 19 år gamle Fana-mannen, ønsker ikke å kommentere saken før den kommer for retten. Saken er berammet til høsten.