• Hun er en veldig tapper liten jente, sier pastoren i Bergen Adventkirke, Sven-Inge Frantzen.

Lørdag skrev bt.no om en liten jente som ble flydd med ambulansehelikopter til Haukeland med brannskader. Jenten deltok på en speiderleir på Tysnes, da flammene fra et bål slo mot henne og antente regntøyet

Lokal speidergruppe

Bt.no har snakket med med pastoren i Bergen Adventkirke, Sven-Inge Frantzen. Han forteller at ulykken skjedde da en lokal speidergruppe i adventkirken avholdt speiderleir ved hytten til et av medlemmene i menigheten.

Det skal ha vært rundt ti barn og like mange voksne ved leiren, som skulle vare fra lørdag til søndag. Frantzen forteller at deltakerne hadde vært på gudstjeneste før de dro til leiren, hvor de ankom i firetiden. De satte deretter opp leir, og gikk inn for å spise ca halv syv.— Da kveldsmaten var servert, og de fleste hadde gått inn i hytten, ble jenten og noen voksne stående igjen ute ved et bål, forteller Frantzen.

Det var sterke vindkast i området, og plutselig skal flammene ha slått mot den ni år gamle jenten.

- Heltemodig innsats

— Flammene antente oljehyret hun hadde på seg. Faren hennes og en annen speiderleder sto like ved henne da det skjedde. De kastet seg over henne for å slukke brannen i det jeg vil kalle en heltemodig innsats, forteller han.

Faren til jenten hadde på seg speiderskjorte, som er laget av et ikke brennbart materiale. Han prøvde å slukke flammene med kroppen, mens den andre speiderlederen brukte hendene. De fikk først slukket flammene i klærne til jenten, men så blusset de opp igjen.

Lege deltok på leiren

— Til slutt fikk de hentet en bøtte vann som sto like ved, og slukket flammene slik, forteller Frantzen.

Han kan verken bekrefte eller avkrefte at det ble kastet tennvæske på bålet før klærne til jenten tok fyr.

— Jeg kan ikke si noe om grunnlaget for at oljehyret tok fyr, utover at et vindkast slo flammene mot henne, sier han.

En av de som var på leiren var lege, og en annen sykepleier. De tok med seg jenten inn i dusjen på hytten, mens legen ringte etter luftambulanse, som registrerte meldingen kl. 19.06 lørdag kveld.

Rask respons

— Etter hva jeg har blitt fortalt var luftambulansen der etter 25 minutter, og jenten var på brannskadeavdelingen på Haukeland innen en time etter at ulykken skjedde. Vi skal være veldig glade for at de kom så raskt, og at vi har denne typen beredskap i nærheten, sier Frantzen.

Moren til jenten reiste sammen med henne i ambulansehelikopteret. Jenten skal ha vært ved bevissthet da hun ble hentet. Ifølge Frantzen var første melding fra brannskadeavdelingen at jenten hadde 2.- og 3. grads forbrenninger på 30% av kroppen, også i ansiktet. Klokken 11 mandag melder Haukeland Universitetssykhus at 9-åringen er alvorlig skadet.

- Tapper jente

— Hun er en veldig tapper liten jente, sier pastoren.

Han besøkte dem på sykehuset lørdag kveld.

— De andre leirdeltakerne ble igjen og gjennomførte resten av speiderleiren, for ikke å skape for mye traume for de andre barna og la dem tenke på noe annet, forteller han.

Pastoren sier at foreldrene til jenten er i sjokk. De og menigheten har fått mye støtte etter ulykken.

— Vi setter pris på alle tanker, gode ønsker og bønner, sier han til bt.no.