Ulykken skjedde omkring klokken 16.30, cirka 100 meter øst for Byporten. Jenten var bevisstløs da hun ble sendt til Haukeland Universitetssykehus med ambulanse. I går kveld kom meldingen fra sykehuset om at jenten var død.

— Jenten løp ut i veien bak en buss, og ble truffet av en bil i motgående retning. Jeg vet foreløpig ikke hvor hun kom fra, men vi har en del vitneopplysninger i saken, sier operasjonssjef Konrad Grindeland ved Hordaland politidistrikt.

— Dette er en klassisk ulykke, noe alle snakker om. Det står til og med på bussen at du ikke må løpe over veien uten å se deg for. Jeg må bare anmode alle om å se seg godt for når de skal krysse en vei, spesielt når de har det travelt, sier Grindeland.

Han bekrefter at den forulykkete jenten var samme med en venninne da ulykken skjedde. Det er ikke fotgjengerfelt på stedet. Fartsgrensen er 50 km/t.

Sjåføren reagerte med sorg

Politiet informerte i går kveld sjåføren av den involverte Audien om det tragiske utfallet av ulykken.

— Han reagerte naturlig nok med sjokk og sorg, sier Grindeland.

Operasjonssjefen viser til helsevesenet når det gjelder et apparat som kan følge opp sjåføren. Etter at politiet hadde gjort det de skulle på stedet, kjørte de sjåføren hjem. Bilen ble fraktet vekk av Falken.

Operasjonssjefen kan ikke bekrefte at jenten var fra lokalmiljøet.

— Men pårørende kom forholdsvis raskt til sykehuset, noe som kan tyde på at hun var fra området, sier Grindeland.

Da BT var på stedet noen minutter før klokken 17, drev politiet manuell dirigering av trafikken. Det dannet seg noe kø.

— Vi har tatt vare på bilen. Vi kommer til å foreta en undersøkelse av den. Også sjåføren vil vi snakke nærmere med, sier Grindeland.

Gaia ante ingenting

Det var ikke noe buss å se på stedet etter ulykken. Da BT kontaktet Gaia i går kveld, var de ikke kjent med at det hadde vært noen ulykke.

— Jeg har sjekket litt rundt, og ingen har hørt noe om dette. Vi kan derfor ikke gi noen opplysninger i saken. Vi vet ikke om jenten var passasjer hos oss, sier informasjonssjef Johan Nicolay Leganger i Gaia etter at han ble kjent med ulykken.

— Men vi synes selvsagt dette er trasig og leit, sier Leganger.